DE SPECIALISTEN IN OOGLIDCORRECTIES

DE SPECIALISTEN IN OOGLIDCORRECTIES van Kliniek Laurium

Door: Kliniek Laurium  25-09-2007
Trefwoorden: Ooglidcorrectie, Bovenooglidcorrectie, Onderooglidcorrectie

Waarom wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd?
Uit menig onderzoek blijkt dat de oogopslag bij de eerste visuele kennismaking met anderen van grote psychologische waarde te zijn.

De oorzaak ligt in het natuurlijke verouderingsproces van het lichaam, waardoor onder meer de elastische bindweefselvezels verminderen. Hierdoor raakt de huid haar strakheid en elasticiteit kwijt. Ze raakt los van de onderlaag en gaat hangen. De ogen zien er moe uit en domineren het gezicht.

Ooglidcorrectie – garant voor een frisse en jongere uitstraling
Een ooglidcorrectie geeft iemand een frisse en een jongere uitstraling. Door zware, verslapte oogleden of vetpockets bij de ogen te verwijderen ontstaat er veelal een jonge en 'heldere' blik. Ooglidcorrecties worden niet altijd uit cosmetische motieven uitgevoerd. Bij sommige mensen is de hoeveelheid overtollig huidweefsel van het bovenooglid zo extreem dat het zicht belemmert wordt. In dat geval is er dan ook sprake van een medische indicatie. In geval van medische indicaties valt een ooglidcorrectie onder de zogenaamde verzekerde zorg.

Wat wordt er gedaan bij een ooglidcorrectie?
Allereerst moet men een onderscheid maken tussen een boven- en een onderooglidcorrectie. Bij een bovenooglidcorrectie wordt een teveel aan huid verwijderd en bij de onderooglidcorrectie gaat het veelal om het verwijderen van vet.

De Behandeling – Ooglidcorrectie boven
Deze ooglidcorrectie bestaat uit het chirurgisch verwijderen van het teveel aan huid. De hoeveelheid wat verwijderd moet worden varieert per persoon en per ooglid. Er wordt een heel dun sneetje gemaakt in de arcadeboog, zodat het litteken later niet zichtbaar is. Vervolgens wordt er een klein stukje huid weggehaald. Een ooglidcorrectie van de boven oogleden vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt slechts een half uur tot drie kwartier.
Na een ooglidcorrectie kunt u direct weer naar huis. Kliniek Laurium adviseert wel om anderen te laten rijden na een ooglidcorrectie.

De behandeling – Ooglidcorrectie onder
Een ooglidcorrectie van de onder oogleden is een geheel andere ingreep dan een bovenooglidcorrectie. Het gaat meestal om de welbekende wallen. Deze worden veroorzaakt door het uitpuilen van vet, dat zich rond de oogbol in de oogkas bevindt. Tijdens een onderooglidcorrectie wordt het teveel aan vet verwijderd. Er wordt een sneetje onder de wimperrand of via de binnenkant van het ooglid. Bij een correctie van het onderooglid wordt in het algemeen minder huid verwijderd.

Een ooglidcorrectie van de onderoogleden vindt eveneens plaats onder plaatselijke verdoving en duurt slechts een half uur tot drie kwartier.
Na een ooglidcorrectie kunt u direct weer naar huis. Kliniek Laurium adviseert wel om anderen te laten rijden na een ooglidcorrectie.

Net als bij de bovenoogleden gaat de genezing snel. Na 5 dagen kunnen de hechtingen worden verwijderd; na een week tot 14 dagen zijn eventuele bloeduitstortingen weggetrokken.

Wat gebeurt er na een ooglidcorrectie?
De huid rondom de ogen is dun en het bindweefsel fijnmazig. Hierdoor ontstaan er makkelijk zwellingen en bloeduitstortingen. Om deze zwellingen te minimaliseren is het nuttig om de eerste dagen na de behandeling de ogen regelmatig voorzichtig te koelen met een coolpack. Een coolpack wordt u na een ooglidcorrectie gratis meegegeven door Kliniek Laurium. Bij de meeste mensen zal de zwelling en bloeduitstorting na ongeveer 4 tot 6 weken verdwenen zijn. De pijn na de operatie valt meestal erg mee. Gebruik van pijnstillers (paracetamol) is daarom meestal niet eens nodig.

Het resultaat van een ooglidcorrectie
Het effect van een ooglidcorrectie is vrij snel zichtbaar. Het verouderingsproces van de huid stopt uiteraard niet na de behandeling. Om deze reden is het soms nodig om een ooglidcorrectie na enkele jaren te herhalen.

Een ooglidcorrectie samengevat
Een ooglidcorrectie is een zeer dankbare ingreep. Een ooglidcorrectie is relatief niet ingrijpend en wordt in korte tijd uitgevoerd. Napijn is er nauwelijks en het genezingsproces verloopt veelal voorspoedig. En….het belangrijkste: het resultaat is vrijwel altijd naar de absolute volle tevredenheid van de patiënt. Tenslotte is het resultaat van een ooglidcorrectie duurzaam, zodat u er lang profijt van heeft!

Voor meer informatie kan men bellen met Kliniek Laurium via telefoonnummer: 0348 - 46 25 46 of kijken op de website voor informatie over ooglidcorrectie.

Trefwoorden: Bovenooglidcorrectie, Onderooglidcorrectie, Ooglidcorrectie, Vermoeide Uitstraling