Overmatig transpireren

Overmatig transpireren van Kliniek Laurium

Door: Kliniek Laurium  06-09-2007
Trefwoorden: Zweetvoeten, Overmatig Zweten, Zweten

No Sweat...!
Kliniek Laurium biedt effectieve behandeling tegen hyperhidrose


Zweten is een natuurlijk proces dat ervoor zorgt, dat we onze lichaamstemperatuur optimaal op peil kunnen houden. Hierbij verliezen we lichaamsvocht via de zweetklieren in onze huid. In sommige gevallen is er echter sprake van een overmatige transpiratie. Een hinderlijk fenomeen dat met name in de sociale omgang met anderen voor veel onzekerheid kan zorgen. Bij Kliniek Laurium in Linschoten biedt men hiervoor een effectieve behandeling!

Overmatig zweten wordt in medische termen hyperhidrose genoemd. Dit verschijnsel betreft vaak de handpalmen, voetzolen, onderarmen, oksels en het gezicht. De zweetproductie kan in dit geval dusdanig hevig zijn, dat dit belemmerend werkt in het dagelijkse sociale leven of tijdens bepaalde activiteiten, zoals bijvoorbeeld autorijden (i.v.m. glad autostuur) of sporten. De oorzaak is niet bekend, maar wel dat deze lichamelijk van aard is en niet psychisch. Bij Kliniek Laurium werkt men hiervoor doeltreffend met behulp van Botox®-injecties.

Effectieve Behandeling met behulp van Botox®
Tijdens de behandeling van hyperhidrose bij Kliniek Laurium, wordt vóóraf eerst een kleurstof gebruikt om de te behandelen gebieden duidelijk te markeren. Dit zijn die huidgedeeltes, waar het hevigst getranspireerd wordt. De behandelend arts zal in het gemarkeerde huidgebied een kleine hoeveelheid Botox® met een fijn naaldje injecteren, waardoor de zweetklierproductie sterk verminderd wordt. Het zweten stopt hierdoor niet volledig, maar reduceert tot een normaal en vooral acceptabel niveau.

Hoe werkt dit principe?
De werkstof Botox® werkt in op de zenuwprikkels die vanuit de zenuwen naar de spieren worden gestuurd. Het blokkeert de afgifte van een zogeheten ‘neurotransmitter’, welke verantwoordelijk is voor het doorgeven van een zenuwimpuls naar de spieren. Botox® blokkeert de samentrekkingen van de spier en blokkeert hierdoor tevens de werking van de zweetklieren. Dit laatste is een proces dat door de mens niet bewust beïnvloed kan worden, maar dat op deze manier dus wel uitgeschakeld kan worden!

Te behandelen locaties?
De behandeling tegen hyperhidrose kan bij Kliniek Laurium toegepast worden ter hoogte van de oksels, de handen en de voeten. In principe kan elke duidelijk afgebakende zone behandeld worden, zoals het voorhoofd, een plek op de rug, etc... Voor de behandeling van zweethanden en zweetvoeten wordt lokale anesthesie toegepast om het voor de cliënt volledig pijnloos te laten verlopen. Deze huidgedeeltes zijn namelijk veel gevoeliger dan de rest van het lichaam.

Duur van de behandeling en resultaten
Een behandeling tegen hyperhidrose met behulp van Botox® duurt bij Kliniek Laurium ongeveer 30 minuten. Na deze behandeling die geen bijwerkingen kent, kan men direct weer naar huis om de dagelijkse bezigheden te hervatten. Na ongeveer twee weken is het resultaat optimaal. Men profiteert circa gedurende tussen 6 en 9 maanden van dit effect. De behandeling kan hierna probleemloos worden herhaald.

Een behandeling tegen hyperhidrose bij Kliniek Laurium is er vanaf € 700,- Tot en met augustus 2007 heeft Kliniek Laurium speciaal voor de zomermaanden echter een speciale zomeractie voor deze behandeling met een korting van € 100,- op alle behandelingen tegen hyperhidrose!

Meer informatie?
Voor meer informatie en tarieven t.a.v. deze of andere behandelingen bij Kliniek Laurium kan de consument bellen met Kliniek Laurium via telefoonnummer: 0348 - 46 25 46 of kijken op de website van Kliniek Laurium.

########################

Noot voor de redactie
Voor overige persinformatie ten aanzien van Kliniek Laurium ofwel het aanvragen van extra beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met Cosmetitext via telefoonnummer.: 0418-670371 of per e-mail: redactie@cosmetitext.nl.


Trefwoorden: Overmatig Transpireren, Overmatig Zweten, Transpireren, Zweethanden, Zweetoksels, Zweetvoeten, Zweten,