Klimaatbeheerser Colt International kiest voor Talk & Vision

Door: Talk & Vision  10-08-2009
Trefwoorden: Visuele Communicatie, Klimaattechniek, Videoconferencing

Linschoten, 10 augustus 2009 – Talk & Vision, specialist op het gebied van videocommunicatie, kondigt aan managed video services bij Colt International BV te gaan verzorgen. Talk & Vision plant en beheert de dagelijkse videoactiviteiten op afstand en tijdens de videovergaderingen wordt permanent toezicht op de verbinding gehouden. Colt International neemt video hiermee compleet als dienst af. Als wereldwijde producent en leverancier van systemen op het gebied van klimaattechniek, brandveiligheid, buitenzonwering en daglichttechniek heeft Colt International 50 kantoren in 35 landen. Primaire reden voor de implementatie van videocommunicatie is dan ook het terugdringen van reistijd en -kosten. Na een succesvolle pilot rolt Talk & Vision het project bij Colt wereldwijd uit en installeert en beheert daarbij 17 Polycom desktopunits voor dagelijks gebruik, gecombineerd met vier grote vergaderunits van dezelfde producent.

Antoine Ligtvoet, CEO van Colt Group: “Om de reiskosten binnen onze organisatie terug te dringen en tegelijkertijd de communicatie te verbeteren, zochten we naar een passende, praktische oplossing waarbij de garantie van kwaliteit voorop stond. Met de keuze voor managed video services is de kwaliteit gegarandeerd en is het gebruiksgemak hoog. De keuze voor videocommunicatie past daarnaast binnen ons streven te werken aan een verbetering van het milieu, iets waarvoor we met een van onze eigen systemen dit jaar onder meer de ‘H&V News Award voor het beste milieu-initiatief 2009’ wonnen.”

Brahim Radouane, Sales Manager Nederland bij Talk & Vision: “Met het MAVIS Total Care pakket nemen we Colt International de zorg voor videocommunicatie uit handen. De rapportages die deel uitmaken van de service geven inzicht in het gebruik en de trends in behoefte, zodat voor de lange termijn een planning kan worden gemaakt voor aanschaf en onderhoud. In het implementatietraject leggen we de nadruk op goede communicatie met medewerkers. Er is kennis nodig over het gebruik van videocommunicatie en het integreren ervan in de dagelijkse werkzaamheden, wat in veel gevallen een ware cultuurverandering met zich meebrengt.”

---------------------

Over Colt International
Colt International is al meer dan 75 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, installatie en het onderhoud van systemen die zorgen voor een gezonde, veilige en productieve leef- en werkomgeving. Zowel voor de industrie als de utiliteitsbouw is Colt actief op het gebied van klimaattechniek, brandveiligheid, daglichttechniek en buitenzonwering. Het ontwikkelen van energiezuinige oplossingen zijn voor Colt het speerpunt voor de toekomst. Innovaties, energiebesparende technieken én het combineren van bestaande technieken met nieuwe ontwikkelingen die daarmee bijdragen aan een duurzame omgeving vormen de basis hiervoor. In de eigen R&D centra worden concepten ontwikkeld die tot doel hebben hieraan bij te dragen. De Colt Group of Companies is wereldwijd vertegenwoordigd, heeft productiefaciliteiten in Nederland, Engeland en China. In Nederland heeft Colt vestigingen in Cuijk, Delft en Oosterwolde. Meer informatie op www.coltinfo.nl.  

Over Talk & Vision
Talk & Vision, 51% onderdeel van KPN, levert wereldwijd videocommunicatieoplossingen voor een groot aantal bedrijven uit verschillende sectoren. Naast de benodigde hardware ligt er een duidelijke focus op uitgebreide dienstverlening. Het gaat hier om internationale services en support, consultancy, training en videomeeting services. Met de MAVIS managed services kunnen bedrijven de aanschaf, volledige controle en het beheer van alle videocommunicatieactiviteiten uitbesteden aan Talk & Vision. Talk & Vision is geautoriseerd partner van TANDBERG, Polycom en Sony waardoor haar klanten verzekerd zijn van een onafhankelijk advies. Bij Talk & Vision werken 46 werknemers vanuit verschillende vestigingen in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Linschoten. Meer informatie op www.talkandvision.com.  

Voor meer informatie
Marcommit
Ellis Akkermans
035-5822730
[email protected]  

Trefwoorden: Colt International, Klimaattechniek, Managed Service, Videocommunicatie, Videoconferencing, Visuele Communicatie,