Kredietcrisis heeft positief effect op vraag naar videoconferencing

Kredietcrisis heeft positief effect op vraag naar videoconferencing van Talk & Vision

Door: Talk & Vision  02-02-2009
Trefwoorden: Leasen, Kredietcrisis, Videoconferencing

Linschoten, 2 februari 2009 – Talk & Vision, specialist op het gebied van visuele communicatie, constateert een toename in het aantal aanvragen voor videocommunicatieproducten en -diensten. Hierbij ligt de nadruk vooral op de vraag naar leasemogelijkheden en wordt kostenbesparing als belangrijkste koopargument aangegeven. Met dienstenpakket MAVIS, waarmee bedrijven de aanschaf, volledige controle en het beheer van alle videoconferencingactiviteiten kunnen uitbesteden aan Talk & Vision, speelt het bedrijf in op deze toenemende vraag. Recentelijk werden contracten gesloten voor de volledige uitbesteding van videoconferencing met Essent en Canon Nederland N.V. Ook de partners van Talk & Vision signaleren in de markt een duidelijke toename in de vraag naar hun producten.

Martijn Blokland, Sales director bij Talk & Vision: “Een paar jaar geleden merkten we nog dat videoconferencing vooral als luxeproduct en grote investering werd gezien. Nu merken we dat bedrijven voor kostenbesparingen steeds vaker de toegevoegde waarde van videoconferencing zien. De aanschaf van een systeem rendeert al bij organisaties waarbij één persoon minstens één keer per maand een reis naar het buitenland maakt. Met de leaseoptie van videocommunicatie kunnen bedrijven de kosten uitsmeren over een periode en kunnen ze gebruik maken van de meest moderne apparatuur. Naast het leasen van de hardware kiezen bedrijven ook voor onze Managed Video Services (MAVIS), waarmee de klant vooraf een duidelijk beeld van de kosten van videoconferencing heeft. Bijkomend voordeel is de indirecte winst die communicatie via video oplevert. Het zorgt namelijk voor een verbeterde balans tussen werk en vrije tijd van de betrokken werknemers.”

Het terugdringen van de reiskosten is echter niet het enige argument dat de toename in de vraag naar videoconferencing onderbouwt. Het streven naar efficiënte communicatie en het terugdringen van CO2-uitstoot in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn hierbij ook belangrijke factoren.
----------------------

Over Talk & Vision
Sinds de start in Nederland, 11 jaar geleden, realiseert Talk & Vision een gezonde en veelbelovende groei. Het bedrijf levert videocommunicatieoplossingen voor een groot aantal bedrijven uit verschillende sectoren. Naast de benodigde hardware ligt er een duidelijke focus op een groot aantal diensten. Het gaat hier om internationale services en support, consultancy, training en videomeeting services. Daarnaast biedt Talk & Vision Managed Video Services. Met het dienstenpakket MAVIS kunnen bedrijven de aanschaf, volledige controle en het beheer van alle videoconferencingactiviteiten uitbesteden aan Talk & Vision. Talk & Vision is geautoriseerd partner van TANDBERG, Polycom en Sony waardoor haar klanten verzekerd zijn van een onafhankelijk advies. Bij Talk & Vision werken 35 werknemers vanuit verschillende vestigingen in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Linschoten. Meer informatie op: www.talkandvision.com.  

Voor meer informatie
Marcommit
Ellis Akkermans
035-5822730
[email protected]  

Trefwoorden: Kredietcrisis, Leasen, Mavis, Videoconferencing, Visuele Commmunicatie,