Talk & Vision levert ‘tijd’ aan GLS

Talk & Vision levert ‘tijd’ aan GLS van Talk & Vision

Door: Talk & Vision  18-11-2008
Trefwoorden: Outsourcing, Kostenbesparing, Videoconferencing

Videoconferencing essentieel voor tijd- en kostenbesparing

Linschoten, 18 november 2008 – General Logistics Systems (GLS), marktleider in Europese pakketlogistiek, gebruikt videoconferencing om haar interne communicatieprocessen te stroomlijnen. Door de grootte van de organisatie, GLS heeft 32 verladingspunten, 680 depots en 13.000 medewerkers, is het een enorme uitdaging om de interne communicatie en vergaderingen goed te organiseren. Met ondersteuning van Talk & Vision zijn 23 TANDBERG systemen voor videoconferencing geïnstalleerd, waardoor GLS nu in staat is haar communicatie door heel Europa efficiënt en effectief te managen.

Jaarlijks bezorgen 19.700 voertuigen van GLS ongeveer 335 miljoen pakketten bij 220 duizend klanten in Europa. Vorig jaar is GLS op het hoofdkantoor in Duitsland begonnen met de implementatie van videoconferencing. Het uiteindelijke doel was om een connectie te realiseren tussen alle belangrijke kantoren in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Italië en daarmee aanzienlijk te besparen op reiskosten en reistijd. In korte tijd is het systeem uitgerold naar twintig Europese GLS-kantoren in verschillende landen. Specialisten in Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Portugal die recentelijk nog wekelijks status meetings op locatie hielden, besparen nu door het gebruik van videoconferencing veel reistijd en kosten voor tickets.

Rico Back, CEO bij GLS: “We zijn erg blij met de investering die we gedaan hebben in videoconferencing. Met de ondersteuning van Talk & Vision waren we in staat om kostbare arbeidsuren te besparen hetgeen ook ten goede kwam aan de hoeveelheid beschikbare vrije tijd van onze medewerkers. Het interne gebruik groeit nog steeds, omdat onze medewerkers door heel Europa deze vorm van communicatie steeds beter op waarde weten te schatten. Bijkomende voordelen voor het milieu zijn hierbij extra mooi.”

-------------------------------

Over General Logistics Services
GLS, General Logistics Systems B.V. (gezeteld in Amsterdam) werd eind 1999 opgericht. Vandaag de dag biedt GLS betrouwbare pakketdiensten van hoge kwaliteit. Het bedrijf is gespecialiseerd in logistiek en expresdiensten voor 220.000 klanten door heel Europa, verspreid over 35 landen, met een netwerk van dochterondernemingen en partnerbedrijven. Bovendien is GLS wereldwijd verbonden via contractuele overeenkomsten. GLS beschikt over 32 overslagpunten en 680 depots verspreid door heel Europa. Elke dag zijn 19.700 voertuigen op weg voor GLS. Meer informatie op www.gls-group.eu.  

Over Talk & Vision
Sinds de start in Nederland, 10 jaar geleden, realiseert Talk & Vision een gezonde en veelbelovende groei in videoconferentie oplossingen voor een groot aantal klanten uit verschillende sectoren. Naast de benodigde hardware ligt er een duidelijke focus op een groot aantal aanvullende diensten. Het gaat hierbij om internationale service en support, consultancy, training, webconference en videomeeting services. Talk & Vision is geautoriseerd partner van Polycom, Radvision, Sony en Tandberg, waardoor haar klanten verzekerd zijn van een onafhankelijk advies. Het complete portfolio maakt volledige outsourcing van de videoconferentie activiteiten aan Talk & Vision mogelijk. Meer informatie op www.videoconference.nl.  

Voor meer informatie
Marcommit
Ellis Akkermans
035-5822730
[email protected]  

Trefwoorden: Kostenbesparing, Outsourcing, Videoconferencing, Videomeeting