TNT besteedt alle videoconferencing diensten uit aan Talk & Vision

Door: Talk & Vision  26-08-2008
Trefwoorden: Videoconferencing, Reiskosten, Co2-emissies

Videoconferencing As A Service

Linschoten, 26 augustus 2008 - TNT heeft het totale beheer van haar videoconferencing systemen geoutsourced aan Talk & Vision. TNT heeft maar één projectmanager aangesteld voor videoconferencing. Alles wordt verder beheerd en gemonitord door Talk & Vision. Talk & Vision verzorgt alle verbindingen voor TNT, zowel één op één als met meerdere partijen tegelijk. Dat maakt het voor de gebruiker heel eenvoudig, de verbinding wordt 15 minuten voor aanvang van de meeting opgezet. Als men de kamer binnenkomt staat de verbinding al open, men hoeft zich alleen te concentreren op de inhoud van de meeting. Deze aanpak leidt nu al tot veel enthousiaste gebruikers. TNT signaleert een groei van 30-40% per maand. Het aantal locaties waar videoconferencing is geïmplementeerd is inmiddels gegroeid tot boven de honderd en neemt nog steeds toe.

Negen maanden na de officiële start van het project om CO2-uitstoot te verminderen en zakenreizen terug te dringen met 30% ziet TNT de eerste positieve resultaten van het inzetten van videoconferencing als onderdeel van het zogenaamde ‘Planet Me’ programma.
Dit programma brengt TNT’s filosofie om het eerste post- en expressbedrijf ter wereld te worden dat emissievrij opereert in de praktijk.

Carin ten Hage, Program Director TNT Planet Me: “Om de CO2-uitstoot als gevolg van onze zakelijke vliegreizen te verlagen, moeten we deze reizen zo veel mogelijk beperken. Het is onze doelstelling om de zakelijke vliegreizen in 2008 met 20% te verminderen. Hiermee zal TNT in staat zijn om de CO2-emissies als gevolg van zakelijke vliegreizen met twee tot drie kiloton per jaar te verminderen. Tegelijkertijd levert dit jaarlijks een besparing op in reiskosten van 30% van het totale budget.”

Om de investering te valideren en het succes meetbaar te maken, verzorgt Talk & Vision samen met TNT rapportages om te kijken hoeveel reiskosten er zijn bespaard en tevens hoeveel CO2-uitstoot er per meeting per persoon is bespaard. Tot nu toe hebben deze cijfers alle verwachtingen overtroffen. De dienstverlening die Talk & Vision biedt aan TNT is een onderdeel van het Mavis programma dat Talk & Vision onlangs succesvol heeft ingevoerd.

Trefwoorden: Co2-emissies, Co2-uitstoot, Reiskosten, Videoconferencing,