Peter Versluis Ondernemer van het Jaar 2006

Door: Bizz - Reed Business  31-03-2006
Trefwoorden: Management, Awards

Peter Versluis, directeur-grootaandeelhouder van VeKa-Group, te Werkendam mag zich de Ondernemer van het Jaar noemen. De titel werd hem gisteravond uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs in Utrecht. De prijs is een initiatief van het ondernemersblad bizz

De VeKa-group is actief in de bouw en afbouw van zee- en binnenvaartschepen. VeKa bestelt casco's die gebouwd worden in o.a. China, Roemenië en Tsjechië. De afbouw vindt plaats bij de afbouwlocaties te Werkendam en sinds een jaar ook in Lemmer.

De titel Ondernemer van het Jaar is een prijs voor het allround ondernemersschap. Met de titel wil bizz vooral de aandacht vestigen op het innovatieve vermogen en het ondernemersschap van kleine en middelgrote bedrijven. De trofee is bestemd voor die ondernemer die klinkende resultaten heeft behaald op het gebied van sales, marketing, bedrijfsvoering en financiën.

De verkiezing voor de ondernemer van het jaar vond plaats tijdens de Week van de Ondernemer in de Utrechtse Jaarbeurs. Versluis was overgebleven als een van de drie finalisten uit een groep van 153 inschrijvers. Door de jury –bestaande uit topondernemers en managers- werden de finalisten beoordeeld op onder andere bedrijfsresultaten, innovatief vermogen en leiderschap.

Juryvoorzitter Arjan Kors, hoofdredacteur van bizz: “Als je het verhaal van Versluis hoort, dan denk je: nog wat meer van dat soort mensen en het komt best goed met de Nederlandse economie. Peter is één bonk enthousiasme en heeft enorm veel kennis van zijn vak. VeKa is eigenlijk als vervoerder begonnen. Toen Peter met zijn broer Jan Versluis het bedrijf overnam, besloten zij de koers te verleggen van exploitatie naar bouw en verkoop van schepen. Als broekie van 20 peuterde hij zijn eerste krediet los bij de bank om een casco te laten bouwen en sindsdien is het bedrijf groter en groter gegroeid. De jury heeft Versluis gekozen omdat uit zijn verhaal moed, innovatie en ondernemersschap spreekt. De VeKa-Group is ook niet bang om over de grens te kijken en om kansen te pakken als ze zich aandienen. Recent werd bijvoorbeeld de scheepswerf van de Bijlsma Groep in Lemmer overgenomen.”

De Week van de Ondernemer is een co-initiatief van MKB-Nederland, Synpact Projectmanagement en Reed Business Information en vindt jaarlijks plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. In totaal trekt het evenement dit jaar 5000 bezoekers.

Het ondernemersblad bizz is een uitgave van Reed Business Information. Het blad verschijnt 11 keer per jaar en wordt verspreid onder ondernemers en directeur-eigenaren van bedrijven van 5 tot 200 man personeel. De oplage is 158.000 exemplaren.

Meer informatie: www.bizz.nl

Trefwoorden: Awards, Management

Contact Bizz - Reed Business

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share