Onafhankelijk keurmerk voor internationale opleiding Directiechauffeurs

Onafhankelijk keurmerk voor internationale opleiding Directiechauffeurs van Bruseco Global

Door: Bruseco Global   03-10-2012
Trefwoorden: Directiechauffeur, Gecertificeerde Chauffeur

 “Het werk van de directiechauffeur houdt niet bij de grens op. De huidige opleiding CCV-D voldoet niet aan de eisen van de Management Board van grote internationale ondernemingen.”

Dat is de mening van Paul Brussaard, directeur van het opleidingsinstituut voor directiechauffeurs BRUSECO. Hij heeft besloten dat het anders moet, beter kan. Het internationale opleidingsinstituut biedt daarom vanaf 1 december een opleiding aan voor directiechauffeurs met een internationaal werkterrein.

De opleiding ´International Executive Chauffeur´ wordt geëxamineerd door DEKRA, een van de meest toonaangevende expertorganisaties ter wereld, met ruim 27.000 medewerkers. Alle test-, inspectie, audit- en certificatieactiviteiten van het voormalige KEMA Quality vormen een integraal onderdeel van de DEKRA Certification Group. Naast wereldwijd gerelateerde keurings- en certificatiemerken ten aanzien van veiligheid en conformiteit, zoals bijvoorbeeld KEMA-KEUR, richten zij zich ook op het certificeren van specialistische beroepsgroepen in de vorm van persoonscertificatie.

In Duitsland ontvangen de door BRUSECO opgeleide directiechauffeurs al sinds 2009 een DEKRA certificaat, waarmee een onafhankelijke toetsing van hun vaardigheden gegarandeerd is. Directiechauffeurs van overheden en toplimousinebedrijven, maar ook mensen die van hun passie hun beroep willen maken, ze vinden allemaal de weg naar de internationale certificeringsorganisatie..

“Wij zijn als BRUSECO trots om deze nieuwe opleiding nu ook in Nederland en België te mogen verzorgen. Het is een sterk verbeterde versie van het huidige CCV-D programma, waarin beroepshouding, psychologie van het vak directiechauffeur en buitenlandse verkeersregels en verkeersdeelneming worden getoetst door de onafhankelijke (en internationaal gevestigde) organisatie DEKRA. Dit programma komt als geroepen. De arbeidsmarkt vraagt steeds vaker naar directiechauffeurs die meer kunnen dan alleen autorijden. Een goede directiechauffeur heeft ook sociale vaardigheden, weet zich te presenteren, is oplossingsgericht en heeft verstand van goed gastheerschap. Daar past dit nieuwe opleidingsprogramma mét internationaal erkende certificering naadloos bij”, aldus Paul Brussaard.

De kwaliteit en professionaliteit van de opleiding wordt getoetst door middel van een mondeling examen, waarin de theorie en sociale vaardigheden worden bekeken, en een praktijkexamen. Bij het praktijkexamen wordt ook gedeeltelijk in Duitsland gereden.

De opleiding ´International Executive Chauffeur´ staat in Nederland en België onder toezicht van een onafhankelijk College van Deskundigen. Hierin zitten eindafnemers, zeer ervaren directiechauffeurs (internationaal actief) en een etiquette/protocol specialist. De opleiding start op 1 december 2012 in Nederland en België.

Trefwoorden: Directiechauffeur, Gecertificeerde Chauffeur