JONG: Flitsende nieuwe uitgave voor jongeren met een stoma

JONG: Flitsende nieuwe uitgave voor jongeren met een stoma van De Nederlandse Stomavereniging

Door: De Nederlandse Stomavereniging  17-11-2008
Trefwoorden: Jongeren, Stoma, Pouch

JONG ontstond omdat jonge mensen op een heel andere manier in het leven staan als ze een stoma krijgen dan ouderen. Sommigen krijgen met een stoma te maken als ze nog niet eens hebben kunnen nadenken over een vervolgstudie. Anderen krijgen een stoma aangelegd terwijl ze nog afwegen wat te doen met de kinderwens of met een volgende stap in een carrière. Een heel andere kwestie is: ziet dat leuke meisje of die te gekke jongen jou nog wel staan? Hoe en wanneer vertel ik mijn verhaal? Is er wel leuke en hippe (bad)kleding te vinden in de winkel? Alle onzekerheden waarmee je te maken krijgt als jongere worden belicht. Tussendoor zijn interviewtjes met jongeren opgenomen plus tips die anderen verder op weg kunnen helpen.

Bijzonder zijn ook de foto’s in het boek. Vier jonge fotografen zijn voor JONG gekoppeld aan vier jonge modellen met een stoma. Zij hebben een prachtig document gemaakt van het dagelijks leven met vriendinnen, vrienden, sport, werk, hobby’s en familie.

Het eerste exemplaar van JONG wordt op zaterdag 8 november a.s. gepresenteerd tijdens de Landelijke Dag van de Nederlandse Stomavereniging in het auditorium van de TU Eindhoven, Den Dolech 2 te Eindhoven.

Trefwoorden: Jongeren, Pouch, Stoma, Stomavereniging

Contact De Nederlandse Stomavereniging

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share