Elsevier Gezondheidszorg introduceert: online nascholing voor huisartsen

Door: Elsevier Gezondheidszorg  30-11-2006
Trefwoorden: Huisartsen, Elsevier Gezondheidszorg, Online Nascholing,

Huisartsen zijn door de wet BIG verplicht om 40 uur per jaar geaccrediteerde nascholing te volgen. Elsevier Gezondheidszorg maakt het hen nu gemakkelijker om nascholing te volgen. Zo kan op ieder gewenst moment van de dag met nascholen begonnen worden en is er de mogelijkheid om te stoppen en later weer verder te gaan. Groot voordeel is het ontbreken van reistijden en het niet hoeven te zorgen voor waarneming van de praktijk en de kosten hiervan. Nog een voordeel van HuisartsAcademy.nl is dat alles online geregeld wordt: van de aanschaf van modules, de controle van toetsvragen, tot het toesturen van het certificaat. Alle nascholingsmodules op HuisartsAcademy.nl zijn voor 1 uur geaccrediteerd door het College voor Accreditering Huisartsen van het KNMG.

Ruime keuze uit de nascholingsmodules
Op dit moment zijn 12 geaccrediteerde online nascholingsmodules beschikbaar met het thema ‘Kleine kwalen in de huisartspraktijk’. In 2007 wordt dit aanbod uitgebreid tot 45 modules met de aansprekende thema’s als ‘M&I-verrichtingen’ en ‘Basiscurriculum huisartsgeneeskunde’.
Tot 31 december 2006 biedt HuisartsAcademy.nl elke Nederlandse huisarts de module ‘Tekenbeten en de ziekte van Lyme’ gratis aan ter kennismaking. Deze module is zonder enige verdere verplichting te volgen. Elke huisarts die deze module afrondt, ontvangt een certificaat als bewijs van deelname en 1 accreditatiepunt.

Betrouwbare leeromgeving
Alle modules van HuisartsAcademy.nl worden aangeboden in de elektronische leeromgeving van The Competence Group, een betrouwbare en ervaren toeleverancier van
e-learning concepten. TCG werkt onder andere samen met Rabobank, De Hypotheker en diverse Nederlandse ziekenhuizen. Uniek aan deze – voor HuisartsAcademy.nl op maat gemaakte - elektronische leeromgeving is het voortgangssysteem: zo worden de scores op gemaakte toetsen bijgehouden, de tijd die een huisarts aan een module besteedt en welke zijn afgerond. De huisarts kan gemakkelijk zelf de status van zijn vorderingen inzien.
Kortom, een vooruitstrevende toevoeging aan de mogelijkheden van huisartsen om de kennis up to date te houden.


EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Meer informatie op www.HuisartsAcademy.nl of neem contact op met:

Simone La Lau, uitgever online nascholing Elsevier Gezondheidszorg
T 0346 57 79 54
M 06 20 44 65 64
E simone.la.lau@reedbusiness.nl

Leo Koning, marketing manager Elsevier Gezondheidszorg
T 0346 57 73 13
M: 06 51 36 44 72
E leo.koning@reedbusiness.nl

Trefwoorden: Elsevier Gezondheidszorg, Huisartsen, Online Nascholing,