Nieuw: Cardiologie WebTV voor medisch specialisten

Nieuw: Cardiologie WebTV voor medisch specialisten van Elsevier Gezondheidszorg

Door: Elsevier Gezondheidszorg  04-06-2007
Trefwoorden: Online, Cardiologie, Uitzending

Tijdens de uitzending komen twee actuele onderwerpen op het gebied van Hartfalen aan bod, gepresenteerd door twee cardiologen en één internist. Zij bespreken de state of the art op het gebied van wetenschap en techniek op basis van evidence based materiaal, met een vertaalslag naar de klinische praktijk. De onderwerpen zijn:
1. Nieuwe medicamenteuze behandelingen: is polyfarmacie zinvol?
2. Mechanische behandelingen: raakt u in shock van hightech?

Deze onderwerpen worden in de vorm van een pittige discussie gepresenteerd door Inge Diepman en prof.dr. P.A.F.M. Doevendans, Universitair Medisch Centrum Utrecht.

De volgende sprekers doen mee aan deze discussie:
Dhr. D.J.A. Lok, cardioloog, Deventer Ziekenhuis
Dhr. dr. F.L.J. Visseren, internist-vasculair geneeskundige, Universitair Medisch Centrum Utrecht
Dhr. dr. M.J.W. Götte, cardioloog, VU Medisch Centrum, Amsterdam

De live uitzending is op donderdag 14 juni 2007 van 20.30 uur tot 21.30 uur. Medisch specialisten kunnen deze uitzending gratis bijwonen, via www.healtdirect.nl. Tijdens de uitzending kunnen medisch specialisten online vragen stellen aan de sprekers. Nog tijdens de uitzending krijgen zij vervolgens antwoord. De kijker bepaalt dus mede de inhoud van deze uitzending.
Uniek is dat de medisch specialisten zich kunnen opgeven om een reminder te ontvangen per sms of
e-mail, zodat zij de uitzending niet zullen missen.

HealthDirect, hét medisch informatieplatform
HealthDirect verzorgt onafhankelijke, actuele en relevante vakinformatie voor cardiologen, diabetesspecialisten en neurologen. Dit doet zij in de vorm van journals, websites en
e-mailnieuwsbrieven. Uit onderzoek blijkt dat de aanpak met ‘peer-reviews’ door collega’s, (online) congresverslagen en nascholing duidelijk in de behoefte voorziet. HealthDirect biedt dit en meer op één betrouwbaar adres binnen handbereik.

Deze onafhankelijke WebTV-uitzending wordt geproduceerd door Quadia media en is mede mogelijk gemaakt door het farmaceutische bedrijf Pfizer.

Trefwoorden: Cardiologen, Cardiologie, Discussie, Healthdirect, Medisch Specialisten, Online, Uitzending, Webtv,