Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte

Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte van Elsevier Gezondheidszorg

Door: Elsevier Gezondheidszorg  26-01-2009
Trefwoorden: Beroerte, Revalidatierichtlijn

De Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte legt de cruciale verbinding tussen de wetenschappelijke theorie en de dagelijkse praktijk, vanaf de acute opname tot in de revalidatiefase van de transmurale ketenzorg.

De Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte is een concrete richtlijn. De aanbevelingen zijn evidence based. De aanbevelingen zijn erop gericht niet alleen de professionele zorg voor patiënten efficiënter te maken, maar ook de overdracht van professionele zorg naar mantelzorg, na het ontslag van de patiënt. Zo kan continuïteit van zorg worden gewaarborgd.

De Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte is toepasbaar in de acute fase na de beroerte (op stroke units en afdelingen neurologie van ziekenhuizen), in de revalidatiefase (in revalidatiecentra) en in de chronische fase (in verpleeghuizen en de thuiszorg).
De aanbevelingen zijn gericht op patiënten met een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct) maar niet op patiënten met een TIA of SAB.

Behalve voor verpleegkundigen is dit boek ook zeer geschikt voor studenten verpleegkunde en verplegingswetenschap. Het is immers van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de verpleegkundige als professional, dat op nog meer terreinen onderzoek wordt gedaan.

Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte is een uitgave van Elsevier Gezondheidszorg. Verkrijgbaar via www.elseviergezondheidszorg.nl, www.knowington.nl, via de klantenservice op 0314-358 358 en via de boekhandel. ISBN 9789035230293 / 1e druk 2009 / 254 pagina’s /
€ 46,00.

Trefwoorden: Beroerte, Revalidatierichtlijn

Contact Elsevier Gezondheidszorg

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share