Werken met een budget

Werken met een budget van Elsevier Gezondheidszorg

Door: Elsevier Gezondheidszorg  15-07-2009
Trefwoorden: Budget

De wereld van de zorg heeft een sterke economisering ondergaan en leidinggevenden in de zorg krijgen onherroepelijk te maken met financiële kwesties en interne budgettering. Werken met een budget behandelt het onderwerp vanuit het perspectief van het middenkader.

Werken met een budget is een praktisch economieboek, waarin een minimum aan economische theorie is gekoppeld aan een maximum aan praktische informatie. Uitgangspunt is de dagelijkse praktijk. In vijftien hoofdstukken komen de concrete taken van een budgethouder aan de orde. Opdrachten en oefeningen bieden de mogelijkheid de kennis aan de praktijk te toetsen. De rekenvoorbeelden zijn zowel ontleend aan de thuiszorg, waar concurrentie een sterke rol speelt, als aan de intramurale sector.

Deze vierde druk is geheel geactualiseerd. De toegenomen verzakelijking en de veranderende invloed van overheid, verzekeraars en patiënten of verzekerden op het werken in een instelling zijn verwerkt. Zo is een nieuw hoofdstuk gewijd aan aanbesteding, actueel door de WMO.

Dit boek is vooral bedoeld voor kaderopleidingen, maar is daarnaast ook geschikt als leerboek voor hbo-v’s en opleidingen voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Over de auteurs: Drs. Henny van Lienden is docent Ondernemerschap aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij directeur van Bureau Van Lienden dat cursussen interne budgettering en financieel management verzorgt. Vincent van Lienden is student economie.

Werken met een budget is een uitgave van Elsevier Gezondheidszorg. Verkrijgbaar via www.elseviergezondheidszorg.nl, www.boox.nl, de klantenservice op 0314-358 358 en via de boekhandel. ISBN 9789035230781 / € 46,00.

Trefwoorden: Budget

Contact Elsevier Gezondheidszorg

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share