Eenvoudiger te beheren en beter beveiligd: de nieuwe Fujitsu Siemens ESPRIMO

Door: Fujitsu Siemens Computers  11-09-2006
Trefwoorden: Computer Hardware

Eenvoudiger te beheren en beter beveiligd: de nieuwe Fujitsu Siemens ESPRIMO met Intel vPro-technologie
MAARSSEN, 11 september 2006 –Fujitsu Siemens Computers introduceert de nieuwe professionele ESPRIMO-pc’s met de nieuwste Intel vPro-technologie. De compacte ESPRIMO E5916- en ESPRIMO P5916-microtorens zijn gemaakt in het Duitse Augsburg en zijn voorzien van diverse oplossingen die het systeem beter beheerbaar, veiliger en energiezuiniger maken.

Om ervoor te zorgen dat de IT-infrastructuur rimpelloos blijft functioneren, hebben IT-beheerders systemen nodig die vooral gemakkelijk te beheren zijn. Bij de ESPRIMO E5916 en ESPRIMO P5916 worden alle gegevens voor clients centraal gecompileerd, gaan software-uploads gewoon door wanneer het systeem is uitgeschakeld, is er altijd effectieve bescherming tegen virussen en inbraak en kunnen de reparatiefuncties worden aangestuurd vanuit het datacenter. Met de ESPRIMO E5916 en ESPRIMO P5916 op basis van Intel vPro-technologie wordt aan al deze eisen voldaan en wordt het IT-beheer sterk vereenvoudigd. Zo maakt de combinatie van Intel vPro-technologie en de beheeroplossing DeskView van Fujitsu Siemens Computers het bijvoorbeeld mogelijk om software te updaten, zelfs wanneer de pc is uitgeschakeld. Doordat er geen beheerder op locatie meer nodig is om een systeem te repareren, wordt er aanzienlijk bespaard op tijd en middelen.

“Aangezien desktop-pc’s een essentiële rol blijven vervullen bij de standaardtoepassingen die kantoormedewerkers gebruiken, verbeteren onze ontwerp- en productieafdeling de door hun gebruikte systemen voortdurend”, aldus Peter Esser, executive vice-president Volume Products & Supply Operations bij Fujitsu Siemens Computers. “Het is dan ook heel mooi dat we veel van de door ons ontwikkelde functies, zoals DeskView Load, op de nieuwe ESPRIMO-pc’s kunnen aanbieden in combinatie met de nieuwste technologie van Intel. DeskView Load is door ons ontwikkeld om een einde te maken aan de behoefte aan grootschalige initiële installaties op locatie.”

“Doordat de Intel vPro-technologie de aansturing en het onderhoud van client-systemen aanzienlijk vereenvoudigt en tegelijk de beveiligingfuncties verbetert, besparen we veel tijd en geld die we anders aan het beheer kwijt waren geweest”, zegt Richard Curran, directeur EMEA van de Digital Enterprise Group van Intel. “De ESPRIMO-pc’s die Fujitsu Siemens Computers in Duitsland heeft ontwikkeld, bieden klanten de voordelen van de vPro-technologie van Intel in een aantrekkelijke vorm. Zo kunnen we gezamenlijk nog meer waarde toevoegen.”

Veel lagere installatie- en beheerkosten
Met de applicatie DeskView Load kunnen pc’s in de fabriek vooraf worden geconfigureerd en kunnen de gewenste softwarepakketten voorafgaand aan de levering worden geïnstalleerd. Een ander voordeel van zulke klantgerichte computers is de snelle en efficiënte installatie van stuurprogramma’s. Met behulp van de speciaal ontwikkelde provisioning-functie kunnen alle systemen tijdens de roll-out met één wachtwoord worden geactiveerd. Met DeskView Load wordt de duur van de initiële installatie teruggebracht tot ongeveer een vijfde van de tijd die er anders voor nodig zou zijn. Met DeskView worden inventarisatie, assetmanagement en patchbeheer een stuk eenvoudiger. En in samenwerking met Altiris biedt Fujitsu Siemens Computers een solide basis voor het beheer van heterogene platforms.

Beveiliging: alles op één kaart
De ESPRIMO E5916 en ESPRIMO P5916 bieden een scala aan verbeterde beveiligingsfuncties. Virussen en aanvallen worden nu eerder gedetecteerd, ongeacht het besturingssysteem, en anti-virusupdates worden veel sneller gedistribueerd dan voorheen, waarbij ze zelfs wanneer de pc is uitgeschakeld op hun bestemming aankomen. Het eveneens door Fujitsu Siemens Computers intern ontwikkelde SmartCase-systeem biedt een gebruiksvriendelijke manier om ongeautoriseerde toegang tot gegevens te voorkomen. Alle wachtwoorden worden opgeslagen op een smartcard, die daarmee de enige ‘sleutel’ tot de computer wordt.

Betere prestaties, zuiniger energieverbruik
Het energieverbruik is van steeds groter belang voor IT-infrastructuren. Daarom heeft Fujitsu Siemens Computers naast de energiebesparende functies van Intel nog een aantal handige tools ingebouwd om het energieverbruik – en daarmee de kosten – te verlagen. Zo schakelt de monitoruitgang bijvoorbeeld automatisch de monitor uit wanneer de pc wordt uitgezet, en zorgt een speciale functie ervoor dat de output van de processor (en daarmee het energieverbruik) tijdens periodes van weinig activiteit wordt verminderd.

Technische specificaties:
· iQ965-chipset met Intel vPro-technologie
· Intel Core 2 Duo-processor
· Slots: 2x PCI, 1x PCI Express, 1x PCI Express x16
· 3 / 6 schijfstations (incl. DVD+/-RW)
· Geschikt voor Microsoft Windows VISTA
· Geschakelde monitoruitgang

Trefwoorden: Computer Hardware

Contact Fujitsu Siemens Computers

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share