Fujitsu gaat KLM-breed IT-services leveren

Door: Fujitsu Siemens Computers  06-11-2006
Trefwoorden: Outtasking

Maarssen, 6 november 2006 - IT-dienstverlener Fujitsu heeft een driejarig outtasking-contract gesloten met KLM voor de levering van een breed pakket Desktop Managed Services en Helpdesk Services. De services zijn bestemd voor het beheer van alle werkplekken van de luchtvaartmaatschappij in Nederland. De werkzaamheden zullen plaatsvinden op 7x24-basis, onder regie en verantwoordelijkheid van KLM. Belangrijkste doelstelling van het contract, dat een waarde heeft van vijftien miljoen euro, is het realiseren van een substantiële verlaging van de kosten van het IT-beheer.

Het contract is een vervolg op de al jaren bestaande, succesvolle samenwerking tussen beide partijen. Sinds begin 2003 heeft Fujitsu een groot deel van de kantoorautomatisering van KLM in Nederland in beheer: bij elkaar zo’n 6.500 werkplekken bij vier bedrijfsonderdelen.

In het kader van het nieuwe contract gaat Fujitsu alle circa 11.000 werkplekken, 3.000 printers en 250 servers van KLM op het hoofdkantoor in Amstelveen, op de diverse locaties op en rond Amsterdam Airport Schiphol en op de luchthavens van Rotterdam, Eindhoven en Maastricht beheren en onderhouden. Fujitsu zal de Desktop Managed Services standaardiseren volgens de gemeenschappelijke systematiek van KLM en fusiepartner Air France. Dit houdt in dat zowel de inrichting als de werkwijze en tooling op uniforme wijze geïmplementeerd worden, wat resulteert in een aanzienlijke reductie van de beheerkosten.

Daarnaast gaat de Fujitsu Helpdesk in Maarssen de ruim 20.000 IT-gebruikers bij KLM in Nederland telefonisch ondersteunen bij het beantwoorden van vragen, het oplossen van incidenten en het doorvoeren van veranderingen. Ook bedrijven gelieerd aan KLM die werken met specifieke businessapplicaties van de luchtvaartmaatschappij kunnen een beroep doen op de desk. Verder zal Fujitsu op strategische locaties on-site engineers stationeren om te assisteren bij het verhelpen van storingen en het installeren en verhuizen van apparatuur.

Rob Pols, Country Operating Officer (COO) van Fujitsu Nederland, is blij met de opdracht van KLM: “De levering van Desktop Managed Services en Helpdesk Services, gericht op verlaging van de kosten en verhoging van de productiviteit, is onze kernactiviteit. De hernieuwde samenwerking met KLM duidt erop dat de services die wij leveren beantwoorden aan de verwachtingen van de klant, waardoor we als een betrouwbare partner gezien worden. Belangrijk voordeel daarbij is dat de culturen van Fujitsu en KLM naadloos op elkaar aansluiten. Beide bedrijven zijn ‘straight-talking’: communiceren op een open, directe en eerlijke manier. Beide streven naar langetermijnrelaties. Dat maakt dat de samenwerking optimaal verloopt.”

Trefwoorden: Outtasking

Contact Fujitsu Siemens Computers

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share