Boekjaar 2008 zeer positief voor Harvey Nash

Boekjaar 2008 zeer positief voor Harvey Nash van Harvey Nash

Door: Harvey Nash  05-05-2009
Trefwoorden: Harvey Nash

Harvey Nash Group (LSE:HvnL), een beursgenoteerde internationaal opererende organisatie op het gebied van strategic & executive leadership services, professional recruitment en outsourcing, heeft de resultaten over het afgelopen financiële boekjaar bekend gemaakt. Harvey Nash boekte een omzet van 420,1 miljoen pond, een groei van maar liefst 32 procent. Het concern zag de winst voor belasting daarnaast toenemen met 25 procent tot 9,5 miljoen pond. De winst per aandeel steeg met 19 procent naar 9,00 pence ten opzichte van 7,54 pence vorig jaar.

Harvey Nash wist in de huidige economische situatie met haar combinatie van diensten succesvol invulling te geven aan de toenemende focus van organisaties op kostenreductie en outsourcing. De organisatie voert verschillende offshore- en businessproces diensten uit in Vietnam voor klanten die te kennen hebben gegeven op korte termijn te willen reduceren op ontwikkelings- en processingskosten. Daarnaast heeft de organisatie een omvangrijk outsourcingscontract ter waarde van 54 miljoen euro gesloten, dat van grote toegevoegde waarde is voor het concern.

Albert Ellis, Chief Executive Officer van Harvey Nash licht de resultaten toe: “Deze uitstekende financiële resultaten benadrukken onze sterke positie in de markt voor recruitment en outsourcingsdiensten. Het financiële succes is te relateren aan het toegenomen marktaandeel door de overnames die we hebben gerealiseerd en de autonome groei van het afgelopen jaar. Wij realiseren ons echter wel dat het een uitdaging wordt om ook dit jaar dergelijke prestaties te bereiken, gezien het economische klimaat. Echter zijn we ervan overtuigd dat organisaties behoefte blijven hebben aan kwaliteit en professionaliteit op het gebied van recruitment en outsourcingsdiensten en dat we dit ook terug zullen zien in de resultaten.”

Groei Harvey Nash Nederland

Jan Leen ’t Jong, directeur Harvey Nash Nederland licht de lokale situatie toe: “Harvey Nash Nederland heeft een recordgroei gerealiseerd van maar liefst 48 procent, waarmee ons marktaandeel aanzienlijk is gestegen. Daar ben ik uiteraard zeer tevreden over, zeker gezien de huidige economische situatie. We merken dat klanten steeds meer waarde hechten aan kwaliteit en een gefundeerde naam. Juist in deze economisch onzekere tijd wordt een sterk merk als Harvey Nash gewaardeerd door zowel klanten als kandidaten en dat zien we terug in de resultaten. Om deze goede resultaten vast te blijven houden, gaan we ons meer focussen op de ondersteuning in costmanagement. We richten ons hiervoor nadrukkelijk op het verbreden van ons onderscheidend vermogen in ons dienstenportfolio.----------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:Over Harvey Nash

Harvey Nash Nederland, onderdeel van de beursgenoteerde Harvey Nash Group (LSE: HVN.L), is een professionele organisatie voor detachering, contractmanagement, international executive search en werving & selectie. Met wereldwijd meer dan 3.500 professionals in 35 kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Azië, ondersteunt de Harvey Nash Group toonaangevende organisaties in de profit en non-profit sector.Harvey Nash ondersteunt het succes van klanten door hen te voorzien van toptalent en expertise dat zij elders niet kunnen vinden. Daarbij stelt Harvey Nash integriteit, transparantie en open communicatie in de werkwijze centraal.Harvey Nash-medewerkers zijn vakspecialisten die continu proactief meedenken met opdrachtgevers en professionals in het vinden van de ideale match tussen mens en organisatie. Meer informatie is te vinden op: www.harveynash.nlMeer informatie:

Marcommit PR

Sanne van Deelen

Tel. 035-5822730/06-57552986

E-mail: [email protected]Trefwoorden: Harvey Nash

Contact Harvey Nash

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share