CIO niet tevreden met huidige positie

CIO niet tevreden met huidige positie van Harvey Nash

Door: Harvey Nash  16-10-2008
Trefwoorden: It, Cio, Harvey Nash

Harvey Nash Nederland, onderdeel van een internationale organisatie op het gebied van detachering, contractmanagement, international executive search en werving & selectie, signaleert dat een groot gedeelte van de CIO’s in Europa en de Verenigde Staten niet tevreden is met zijn of haar rol binnen de organisatie. Circa 91 procent van de ondervraagden zegt open te staan voor een nieuwe uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van Harvey Nash waaraan ruim 890 respondenten, werkzaam in diverse

De Strategic Leadership Survey wordt jaarlijks gehouden onder vooraanstaande CIO’s uit middelgrote- en grote organisaties. Door dit onderzoek is inzicht verkregen in onderwerpen die van groot belang zijn als het gaat om de rol van de CIO binnen een organisatie. De resultaten zijn gepresenteerd tijdens het jaarlijkse CIO diner van Harvey Nash Nederland waarbij diverse nationale en internationale sprekers aanwezig waren.

“De uitkomsten van het onderzoek bevestigen onze ervaringen”, aldus Jan Leen ’t Jong, directeur van Harvey Nash Nederland. “Wij signaleren dat de huidige CIO zich ondergewaardeerd voelt. Ondanks het talent en de kennis van IT middelen, is het vaak zo dat de CIO niet aan de algemeen directeur rapporteert, maar aan de financieel directeur. Hierdoor liggen accenten vaak op efficiencyverbetering en niet op het benutten van zakelijke kansen. CIO’s staan dan ook open voor verandering. Zij hechten steeds meer waarde aan persoonlijke- en professionele groei, waardering en doorgroeimogelijkheden die zij in hun huidige baan niet terugzien. Als gevolg daarvan zien wij een stijging in het aantal CIO’s die openstaan voor een nieuwe baan.”

Trefwoorden: Cio, Harvey Nash, It,

Contact Harvey Nash

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share