RAM Mobile Data levert software oplossing aan Pentagon

Door: Ram Mobile Data (netherlands)  10-08-2006
Trefwoorden: Computer Software, Pda, Mobiele Applicaties

Maarssen, 9 augustus 2006. RAM Mobile Data heeft via haar software divisie Navara een belangrijke opdracht in de Verenigde Staten binnengehaald. Zij levert een mobiele asset management oplossing aan één van de logistieke groepen binnen het Ministerie van Defensie.

Het Pentagon worstelt al enige tijd met problemen op het gebied van asset management. Er komen door het jaar heen enorme hoeveelheden (computer)apparatuur binnen bij de verschillende onderdelen van het Pentagon, en elke groep heeft zo zijn eigen manier om deze apparatuur te registreren en daarna op de goede plaats te krijgen en te blijven volgen. Kortgeleden is er door het Ministerie een nieuw centraal programma gestart, waarbij elk binnenkomend apparaat een unieke code krijgt. Dit programma heet IUID, wat staat voor Individual Unique Identifier. Tegelijkertijd werd gekozen voor de asset management software van Remedy. Hiermee is het Ministerie van Defensie in staat om alle binnenkomende (computer)apparatuur te registreren middels de unieke code en vervolgens vast te leggen in een database. Een belangrijk onderdeel in dit hele proces van registratie en vastlegging, is het scannen van de (computer)apparatuur bij binnenkomst. Dit gebeurt met een Symbol MC70 draadloze scanner. Vervolgens zou dient deze gescande informatie draadloos verstuurd moeten te worden om de Remedy Asset Management database te vullen.

Na een langdurig selectieproces werd de Navara Mobility Suite gekozen om te dienen als interface tussen de scanner en de Remedy database. Navara kongaat goed omgaan met de nieuwe militaire barcode standaarden, en zorgt voor een transparante interface met de data, waarbij de medewerkers van het Pentagon ook in staat zijn door te werken als er geen mobiele dekking is. Dat Nnavara en Remedy heel goed op elkaar aansluiten, bleek wel uit de extreem korte implementatietijd. Binnen ééeen week heeft Navara van een “proof of concept” een productiesysteem gebouwd.

Het management van de OSD (Office of Secretary of Defense), de formele opdrachtgever, verwacht minder fouten in het systeem, snellere management rapportage en een betere traceerbaarheid van apparatuur. Voor de logistieke medewerkers zelf betekent het ook een toename in hun productiviteit. Op de eerste dag dat het systeem in productie was genomen, werden er al 800 nieuwe desktop computers zonder problemen op deze manier bij binnenkomst geregistreerd en vastgelegd.


Over de OSD
De Office of the Secretary of Defense (OSD) is het belangrijkste staf orgaan van het Ministerie van Defensie waar het gaat om beleidsontwikkeling, planning, resource management, en programmaontwikkeling en evaluatie. OSD rapporteert aan het kantoor van de Minister van Defensie Rumsfeldt.

Over Navara
Navara. The smart way to go mobile. Navara is een software-ontwikkel platform waarmee mobiele applicaties gebouwd worden. Deze applicaties bieden bedrijven en organisaties de mogelijkheid om bestaande bedrijfskritische applicaties voor medewerkers buiten kantoor te ontsluiten. Navara biedt een krachtig en eenvoudig te implementeren methode om bestaande applicaties mobiel te maken. Het open platform maakt het mogelijk om snel en eenvoudig informatie van verschillende databases te ontsluiten en mobiel beschikbaar te stellen, ongeacht de pda of terminal die hiervoor gebruikt wordt. Navara is de software-divisie van RAM Mobile Data.

Trefwoorden: Computer Software, Mobiele Applicaties, Pda, Software-ontwikkel Platform

Contact Ram Mobile Data (netherlands)

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share