Albumprinter start internationale expansie

Door: Kcs Marketing  25-09-2007
Trefwoorden: Export, Fotoboeken, Expansie

ALBUMPRINTER START INTERNATIONALE EXPANSIE
Introductie eigen merk Albelli eerst op Duitse markt


Met de lancering van www.albelli.de in Duitsland is Albumprinter, de Europees marktleider op het gebied van innovatieve digitaal gedrukte fotoboekproducties, definitief gestart met de internationale expansie onder eigen naam.

‘Onder deze nieuwe merknaam starten we in Duitsland, de U.S.A., het Verenigd Koninkrijk en de overige Europese landen’ aldus Martijn Groot, commercieel directeur van Albelli. Al langer opereert het bedrijf met een eigen site www.albumprinter.com op de Nederlandse markt. Op de thuismarkt zal Albelli naar verwachting begin volgend jaar het consumentenmerk Albumprinter vervangen, terwijl deze naam voor de tak die software en productiefaciliteiten levert overeind blijft.

De nieuwe naam Albelli is zorgvuldig gekozen, internationaal goed verstaanbaar en is een samenstelling van de woorden ‘album’ en het italiaanse ‘bella’. ‘Mooi fotoboek’ dus, met een subtiele verwijzing naar de kwaliteit van Italiaans design.

Buiten het eigen merk is Albumprinter met name groot geworden dankzij de vele internationale retailbedrijven en fotocentrales die wereldwijd gebruik maken van de productiefaciliteiten en software. Gestart in 2003 was Albumprinter de eerste die op de Europese markt consumenten de mogelijkheid bood om met eigen digitale foto’s albums, kalenders, agenda’s en andere fotoproducten te bestellen. Vandaag de dag werken ruim 125 medewerkers in Den Haag en Amsterdam aan de verdere expansie van de onderneming. Het bedrijf behoort tot de snelst groeiende ICT ondernemingen van Nederland en is recent door vakpers uitgeroepen tot ‘groeibriljant´van de Nederlandse economie.

Joris Keijzer, CEO Albumprinter vanaf het eerste uur: ‘Met de start van Albelli, in Duitsland, maken we de ambitie waar die we nog geen half jaar geleden uitspraken toen Van den Ende en Deitmers een aandelenbelang van 30% in onze onderneming namen. Internationale expansie en innovatie blijven de twee belangrijkste doelen voor Albumprinter de komende jaren.’

[einde bericht]

Voor meer informatie: Mariëtte Neumann, marketing manager
06-46407876, of via [email protected]

Albumprinter BV
Prins Hendrikkade 20-21
1012 TL AMSTERDAM
www.albumprinter.com
www.albelli.de

Trefwoorden: Albumprinter, Expansie, Export, Fotoboeken,