Roze Kasteel Land van Ooit krijgt tijdelijke bewoners

Roze Kasteel Land van Ooit krijgt tijdelijke bewoners van Kcs Marketing

Door: Kcs Marketing  31-07-2008
Trefwoorden: Leegstand, Antikraak, Tijdelijke Bewoning

De officiële eigenaar van het kasteel, de Gemeente Heusden heeft gekozen voor tijdelijk beheer om het leegstaande pand en het terrein te behoeden voor vandalisme, kraak en verval. Tijdelijke bewoning is een succesvolle en sympathieke methode om dergelijke ongemakken te voorkomen. De gemeente heeft het landgoed aangekocht om zo de regie te houden op toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Momenteel studeert de gemeente op de nieuwe invulling van het landgoed. Belangrijk daarbij is dat de huidige natuurwaarden behouden blijven en dat het gebied ook in haar nieuwe bestemming toegankelijk is voor grote groepen mensen. De attracties en spullen van het pretpark zijn inmiddels opgeruimd.

Het pand en het terrein is in beheer gegeven aan Camelot Beheer uit ’s-Hertogenbosch, een internationale organisatie die gespecialiseerd is in het beheer van leegstaand vastgoed door tijdelijke bewoning. Naast bewoners in het kasteel komen er ook tijdelijke wooncabines op het landgoed te staan, van waaruit bewoners het park in de gaten kunnen houden.

Bianca Papen, business development manager bij Camelot: ‘Wij zijn natuurlijk gewend om de vreemdste gebouwen tijdelijk te beheren. Van voormalige brandweerkazerne tot sauna, we kijken niet snel ergens vreemd van op. Maar een knalroze kasteel in een voormalig sprookjesbos is natuurlijk wel weer iets bijzonders. De bewoners komen in een prachtig park terecht en mogen gedurende de periode van leegstand gebruik maken van de meeste faciliteiten van het pand. Een prachtige kans om je een tijdje kasteelheer te wanen.’ Camelot beheert van Ierland tot Zuid-Frankrijk duizenden gebouwen, waarin vele Europeanen tijdelijk woonruimte hebben gevonden.

EINDE BERICHT

Trefwoorden: Antikraak, Leegstand, Radio 538, Roze Kasteel, Tijdelijke Bewoning,