Schuurman Specerijen wordt Natural Spices

Schuurman Specerijen wordt Natural Spices van Natural Spices

Door: Natural Spices  18-12-2008

Schuurman Specerijen wordt Natural Spices

Watergang, 1 augustus 2008 – Met ingang van 1 augustus 2008 gaat Schuurman Specerijen verder als Natural Spices. Met deze naamswijziging laat de onderneming duidelijker zien dat het bij Natural Spices in de eerste plaats om natuurlijke producten gaat.
“Het doel van onze naamsverandering is om ons uitgangspunt voor onze producten die gebruikt worden in de voedingsindustrie te onderstrepen. Consumenten willen steeds vaker producten zonder toevoegingen van hulpstoffen. Nieuwe producten die wij ontwikkelen voor onze klanten bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen meer. Deze worden vervangen door natuurlijke kruiden- en specerijenextracten of zelfs weggelaten. De naam Natural Spices en daarop aansluitend het nieuwe logo liggen hiermee geheel in lijn. De naamswijziging vormt het afsluitende deel van het innoverende traject dat enkele jaren geleden is ingezet.”, aldus Yvo Keijlewer, algemeen directeur van Natural Spices.

Schuurman Specerijen is ontstaan uit diverse overnames van de jaren dertig tot begin jaren negentig met als belangrijkste doelgroep slagerijen in de regio Noord-Holland. Eind jaren negentig kwam er een eind aan het familiebedrijf doordat de heer Schuurman het bedrijf verkocht. Schuurman Specerijen verhuisde naar een nieuw bedrijfspand, het productieproces werd volledige gemoderniseerd en het klantenbestand groeide landelijk uit naar bedrijven in de gehele voedingsindustrie. De naamswijziging komt overigens niet voort uit een faillissement, doorstart of overname, maar is puur gedaan om de positie van de onderneming te benadrukken. Binnenkort lanceert Natural Spices een vernieuwde webshop (www.naturalspices.eu), waarbij de producten worden aangeboden in heel Europa.
Natural Spices
Natural Spices biedt een compleet assortiment kruiden, specerijen en kruidenmixen voor consument tot industrie. Daarnaast ontwikkelt Natural Spices nieuwe recepturen voor de industrie, produceert producten onder private label en mengt kruidenmixen voor derden. Natural Spices was de eerste producent in Nederland die via een webshop kruiden, specerijen en kruidenmixen voor grootverbruikers aanbiedt door heel Nederland. Natural Spices is HACCP gecertificeerd door Bureau Veritas Nederland.