Ogone maakt internetbetalingen met Belgische pinpas mogelijk

Door: Ogone  15-06-2006
Trefwoorden: Internet, E-commerce, Online Betalen

Nederlandse webwinkels profiteren van nieuwe betaalvorm

Mijdrecht / Brussel, 15 juni 2006 – Ogone, een van Europa’s grootste leveranciers van betaaldiensten voor internet, biedt op zijn platform de mogelijkheid internetaankopen te betalen met Belgische betaalpassen. De betaalvorm is samen met de beheerder van het Belgische betaalnetwerk, Banksys, ontwikkeld.

Ogone is de eerste payment service provider die de betaalmogelijkheid aanbiedt. Gezien het grote aantal Belgen dat op Nederlandse sites aankopen doet, verwacht het bedrijf ook veel Nederlandse webwinkels te interesseren.

Bancontact/Mister Cash, de Belgische versie van PIN, is het meest populaire elektronische betaalmiddel in België. Het wordt geaccepteerd in meer dan 98.000 Belgische winkels. Er zijn meer dan 10 miljoen Bancontact/Mister Cash-kaarten in omloop, en jaarlijks worden er 670 miljoen transacties uitgevoerd.

“Nederland heeft sinds dit jaar iDEAL, waarmee met de pinpas op internet kan worden betaald. Met deze introductie komt daar een Belgisch equivalent bij dat ook van belang is voor de Nederlandse e-commerce. Onlangs verscheen het bericht dat veel Belgen juist de Nederlandse webwinkels opzoeken. Deze winkels kunnen hun klanten nu extra betaalgemak bieden door ook hen te laten betalen met de eigen, vertrouwde betaalpas”, aldus Peter De Caluwe, Sales Director bij Ogone.

Voor een betaling met Bancontact/Mister Cash op het internet wordt enerzijds het kaartnummer en de vervaldatum gebruikt, zoals bij creditcards, en anderzijds het veiligheidssysteem van internetbankieren. Op die manier kunnen gebruikers hun aankopen betalen in de voor hen vertrouwde webomgeving van de eigen bank.

Inmiddels zijn er, vanuit de pilotfase, al veertig webwinkels die de betaalmogelijkheid aanbieden. Een lijst van deze winkels is te vinden op de site van Banksys. De consumenten van volgende banken kunnen reeds participeren: Dexia, Fortis, ING en VDK Spaarbank.

Trefwoorden: Banksys, Betaalnetwerk, E-commerce, Internet, Online Betalen,

Contact Ogone

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share