Autonomy behaalt record omzetgroei in Q2 2008

Autonomy behaalt record omzetgroei in Q2 2008 van Autonomy

Door: Autonomy  24-07-2008
Trefwoorden: Omzetgroei, Autonomy

21 achtereenvolgende kwartalen groei

Nieuwegein, 24 juli 2008 – Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, heeft de resultaten over het tweede kwartaal van 2008 bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat het bedrijf een sterke autonome groei rapporteert met een record omzetgroei van 72 procent in vergelijking met Q2 2007. Autonomy heeft in de afgelopen 21 kwartalen groei gerealiseerd. Deze groei werd onder andere gerealiseerd doordat ondernemingen wereldwijd overgaan op de infrastructuursoftware van Autonomy. In de Benelux zijn belangrijke nieuwe contracten gesloten met KPMG Meijburg, de Belastingdienst en UCB. Het tweede kwartaal werd verder gekenmerkt door nieuwe OEM-overeenkomsten met onder andere Nortel, Talisma, Verdasys en Yahoo.

Hoogtepunten uit dit kwartaal waren onder andere de introductie van belangrijke nieuwe technologieën, zoals het Autonomy Information Governance platform en het nieuwe en eerste bedrijfsbrede zoekplatform voor juridische eDiscovery en Information Acces. Forrester benoemde Autonomy tot leider in de Enterprise Search in het Forrester Wave™: Enterprise Search, 2008 rapport. Autonomy ontving de hoogste scores in alle drie de categorieën, te weten productaanbod, strategie en aanwezigheid in de markt.

Victor Cohen, General Manager Autonomy Noord-Europa: “Wij zijn verheugd met dit recordkwartaal en de goede resultaten van de afgelopen zes maanden. Het afgelopen halfjaar wordt gekenmerkt door een bedrijfsbrede sterke autonome groei. Dankzij deze groei en de continue ontwikkeling van onze technologie manifesteert Autonomy zich als de belangrijkste speler op het gebied van Meaning-Based Computing en eDiscovery. Onze sterke positie op de markt geeft ons vertrouwen in de toekomst.”

Een uitgebreid overzicht van de financiële resultaten en hoogtepunten van het tweede kwartaal van 2008 is te vinden op:
http://www.autonomy.com/content/News/Releases/2008/0721f.en.html  

----------------------------------------

Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en aanhanger van de Meaning-Based Computing benadering. De technologie van Autonomy kan iedere vorm van digitale elektronische data conceptueel en contextueel begrijpen, waaronder tekst, e-mail en beeld- en geluidmateriaal. Autonomy's technologie versterkt applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie, waaronder applicaties voor call centers, CRM, BI, rich media management, compliancy, kennismanagement en beveiliging.

Het klantenbestand van Autonomy omvat meer dan 17.000 internationale ondernemingen, zoals Shell, Philips, Océ, DSM, Fortis, BAE Systems, Ford, Ericsson, Sun Microsystems en verschillende overheidsinstanties.
BEA, Business Objects, Citrix, EDS, IBM Global Services, Novell, Stellent, Sybase, Symantec, TIBCO en Vignette zijn resellers en OEM partners van Autonomy. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com  

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Eline Visser
035-5435494 of 06-50467461
autonomy@voice-pr.nl  # # #

Autonomy and the Autonomy logo are registered trademarks or trademarks of Autonomy Corporation plc. All other trademarks are the property of their respective owners.

Trefwoorden: Autonomy, Omzetgroei