Autonomy beveiligt vertrouwelijke informatie in call centers

Door: Autonomy  24-07-2007
Trefwoorden: Autonomy, E-talk

Nieuwegein, 24 juli 2007 – Autonomy heeft de functionaliteit in haar call center-oplossing etalk uitgebreid voor verbeterde beveiliging van klantinformatie in call centers. Dankzij deze nieuwe functionaliteit kunnen call centers voldoen aan de Payment Card Industry (PCI) Data Security Standards, standaarden voor beveiliging van betaalkaarten. Gevoelige informatie die gemeld wordt tijdens telefoongesprekken of zichtbaar wordt bij het intypen van de gegevens, kan de Autonomy etalk Qfiniti-technologie real-time verbergen. In combinatie met de functionaliteiten van etalk voor encryptie, auditing en geavanceerde beveiliging wordt zo voorkomen dat vertrouwelijke informatie beschikbaar is voor ongeautoriseerd personeel.

Steeds meer organisaties nemen gesprekken van het call center op om aan compliancy-eisen te voldoen, om klantvragen goed te verwerken en voor kwaliteitsonderzoek. Deze organisaties moeten zich realiseren dat deze registraties moeilijkheden met zich mee brengen wat betreft de beveiliging van informatie, vooral als het gaat om financiële informatie. Call centers die niet voldoen aan de PCI-standaard riskeren ongeautoriseerd toegang. Dit kan resulteren in financiële verliezen of leiden tot een vertrouwensbreuk.

De PCI-standaard is ontwikkeld door PCI Security Standards Council, een organisatie opgezet door American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard Worldwide en Visa International voor de beveiliging van persoonlijke en financiële gegevens van klanten. De standaard garandeert de beveiliging van de bepaalde informatie die klanten toevertrouwen aan bedrijven, banken en creditcardorganisaties. Volgens Gartner hebben naar schatting vijftien miljoen Amerikanen in de periode augustus 2005 tot augustus 2006 te maken gehad met credit cardfraude. Dit verklaart de behoefte aan een applicatie om dit probleem aan te pakken.

Een grote hotelketen maakt gebruik van de etalk-applicatie en markeert gevoelige informatie bij het reserveren van kamers. Wanneer een call center medewerker het creditcardnummer intypt, wordt dat deel van het computerscherm afgeschermd zodat meekijken onmogelijk is. Tevens wordt het geluid vervangen door een pieptoon. Alleen het, in Qfiniti vastgelegd, geautoriseerde personeel kan de creditcardinformatie zien en horen.

“Met de constante uitwisseling van informatie tussen organisaties, moeten organisaties voorzichtig omgaan met de manier waarop persoonlijke informatie in het call center gehoord en gezien kan worden”, aldus Victor Cohen, General Manager Noord-Europa. “Door het filteren van gevoelige informatie gedurende de registratie kunnen organisaties deze informatie uitwisselen voor bijvoorbeeld kwaliteitsonderzoek en training, terwijl zij voldoen aan de beveiligingstandaarden.”


Trefwoorden: Autonomy, E-talk