Autonomy introduceert IDOL ECHO voor proactieve bescherming van data

Door: Autonomy  21-05-2007
Trefwoorden: Autonomy, Meaning Based Computing

Door recente wijzigingen in de Amerikaanse Federal Rules of Civil Procedure kunnen organisaties het niet veroorloven de controle over hun informatie te verliezen. De wet verplicht organisaties in geval van een rechtzaak alle geproduceerde elektronische informatie binnen 99 dagen na aanvraag te tonen. IDOL ECHO levert internationale organisaties volledige controle over deze informatie. De software analyseert de context van gestructureerde en ongestructureerde data en kan snel en accuraat de gehele levensloop van de informatie achterhalen, van creatie tot verwijdering.

IDOL ECHO volgt de weg die data aflegt. Met deze software kunnen bedrijven nagaan wie een bericht heeft gelezen, gehoord, doorgezonden of binnengekregen. De software kan tevens informatie volgen wanneer deze verandert van vorm, zoals van e-mail naar telefoongesprek en weer naar document. Bijvoorbeeld, persoon A heeft een telefoongesprek met persoon B, persoon B geeft dit door aan persoon C die hierover een sms stuurt naar persoon D. IDOL ECHO kan analyseren wie het bericht heeft ontvangen.

“Organisaties willen het beheer en de toegang tot de content en data op een transparante en gemakkelijke manier organiseren voor gebruikers, IT-afdelingen en juridisch personeel. Bovendien bestaan er consequenties wanneer organisaties elektronische documenten niet goed beheren“, vermeldt Gartner in het rapport, ’Dataquest Insight: Emerging E-Discovering Market Spurs New Content and Records Management Investments’.* Uit het Gartner rapport komt ook naar voren dat de investering in e-discovery software en diensten tot 2010 jaarlijks met 30% groeit.”

“Organisaties hebben momenteel te maken met twee tegenstrijdige zaken, namelijk de continue groei van ongestructureerde data en ten tweede de eis om ongestructureerde data te begrijpen om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving”, aldus Victor Cohen, General Manager van Autonomy Benelux en Scandinavië. “Organisaties hebben een proactieve aanpak nodig om met deze uitdagingen om te kunnen gaan. Door de laatste aanvulling op het IDOL-platform beschikken organisaties nu over een effectieve oplossing en IDOL ECHO is het bewijs van de kracht van onze Meaning Based Computing benadering.”


*Gartner, Inc., “Dataquest Insight: Emerging E-Discovery Market Spurs New Content and Records Management Investments” by Tom Eid and Debra Logan, oktober 12, 2006.

Trefwoorden: Autonomy, Meaning Based Computing