Autonomy introduceert intelligent informatie governance platform

Door: Autonomy  23-04-2008
Trefwoorden: Autonomy, Informatie Goverance

IT, juridisch en compliancy beleid wordt nu real-time geautomatiseerd met behulp van meaning based computing

Nieuwegein, 23 april 2008 – Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, introduceert Autonomy Information Governance. Dit is het eerste informatie governance platform dat policy management real-time automatiseert door het vormen van een conceptueel en contextueel inzicht in alle bedrijfsinformatie. Dit platform is een grote stap vooruit in het reduceren van de risico’s die inherent zijn aan informatie. In plaats van het kwalificeren aan de hand van metadata kan dit platform informatie begrijpen en vervolgens kwalificeren. Het is nu mogelijk om de verbanden tussen verschillende regelgeving en het informatiebeleid in kaart te brengen en hier de bijbehorende acties aan te verbinden.

Door de aanpassingen in de Federal Rules of Civil Procedure (FRCP), de kredietcrisis in Amerika en de grote aandacht voor interne fraude gevallen staan organisaties onder steeds grotere druk om een constant informatiebeleid te voeren voor het vinden, bewaren en te zijner tijd verwijderen van informatie. Hoewel de meeste wereldwijd opererende organisaties hun informatiebeheerbeleid hebben vastgesteld en bijgewerkt, zorgt de complexiteit van het implementeren en het toepassen van dit beleid voor enorme uitdagingen.

Om policy management te automatiseren biedt Autonomy Information Governance een dynamische real-time omgeving, waarin de beleidsinformatie van organisaties gevisualiseerd en gecontroleerd kan worden. Dit is mogelijk dankzij de neutrale infrastructuur, waarin gebruik wordt gemaakt van meer dan vierhonderd out-of-the-box data repository connectoren. Deze maken het mogelijk om lokaal opgeslagen informatie zoals e-mails, documenten, audio of video-informatie te beheren en terug te vinden. De modules omvatten:

• Compliance: De enige software die Compliance Officers en risico managers de mogelijkheid biedt om ontwikkelende problemen en eventuele overtredingen proactief te bestrijden, doordat de beschikbare informatie gekwalificeerd wordt op basis van het concept en de context.
• Enterprise Legal Hold – de enige end-to-end software voor juridisch adviseurs die berichtgeving, opslag en inzameling van gegevens automatiseert. Dit gebeurt voor alle repositories, desktops en laptops van de onderneming en voor alle verschillende dataformaten, zoals voice, e-mail, IM, applicaties en databases.
• Disposition Management – de enige software die informatie automatisch categoriseert gebaseerd op de waarde van de inhoud voor de onderneming. Op deze informatie wordt vervolgens het behoud- en indelingsbeleid van de organisatie toegepast. Disposition Management zorgt er verder voor dat informatie gerelateerd aan regelgeving niet per ongeluk wordt verwijderd.

“Ontwikkelingen in de wereldwijde wet- en regelgeving dwingen veel ondernemingen om te starten met een centrale benadering voor IT-governance, IT-compliance en IT-risicomanagement. Deze bestaan historisch gezien als afzonderlijke informatiesilo’s binnen ondernemingen”, aldus Vivian Tero, Research Manager, Compliance Infrastructure bij IDC. “Het hebben van een centraal geconsolideerd framework maakt het mogelijk om de verbanden tussen verschillende regelgeving en het beleid in kaart te brengen en hier de bijbehorende controles en informatie aan te verbinden.”

--------------------------------------
Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en aanhanger van de Meaning-Based Computing benadering. De technologie van Autonomy kan iedere vorm van digitale elektronische data conceptueel en contextueel begrijpen, waaronder tekst, e-mail en beeld- en geluidmateriaal. Autonomy's technologie versterkt applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie, waaronder applicaties voor call centers, CRM, BI, rich media management, compliancy, kennismanagement en beveiliging.

Het klantenbestand van Autonomy omvat meer dan 17.000 internationale ondernemingen, zoals Shell, Philips, Océ, DSM, Fortis, BAE Systems, Ford, Ericsson, Sun Microsystems en verschillende overheidsinstanties.
BEA, Business Objects, Citrix, EDS, IBM Global Services, Novell, Stellent, Sybase, Symantec, TIBCO en Vignette zijn resellers en OEM partners van Autonomy. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Eline Visser
035-5435494 of 06-50467461
autonomy@voice-pr.nl


# # #

Autonomy and the Autonomy logo are registered trademarks or trademarks of Autonomy Corporation plc. All other trademarks are the property of their respective owners.

Trefwoorden: Autonomy, Informatie Goverance