Autonomy maakt Microsoft Office SharePoint Server ’enterprise proof’

Door: Autonomy  30-09-2008
Trefwoorden: Microsoft, Sharepoint, Moss

Autonomy, leverancier van infrastructuur-software voor ondernemingen, ondersteunt met haar technologie voor informatieverwerking nu ook veeleisende gebruikers van Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) op het gebied van schaalbaarheid, connectiviteit en conceptueel zoeken. Autonomy’s IDOL software wordt gebruikt door honderden grote en internationaal opererende MOSS-klanten. Gebruikers van SharePoint kunnen hiermee content vinden en verwerken aan de hand van de betekenis van informatie.

De portal van SharePoint en de mogelijkheden die deze biedt om nauw samen te werken, hebben geleid tot een snelle implementatie en frequent gebruik bij ondernemingen met geografisch verspreide bedrijfsonderdelen. De gedistribueerde en modulaire architectuur van IDOL is een aanvulling op MOSS, omdat gebruikers nu toegang hebben tot SharePoint bestanden via WAN. Daarmee is een oplossing gevonden voor een enorme uitdaging van wereldwijde ondernemingen. Zij hebben te maken met gedistribueerde servers en Shared Service Providers (SSP’s) die WAN-communicatie niet automatisch ondersteunen.

Omdat IDOL naadloos connecteert met meer dan 400 content repositories en tevens de gelaagde opslag van informatie ondersteunt, hoeft de data niet opgeslagen te worden op een SQL Server. Organisaties die IDOL met SharePoint gebruiken, profiteren daardoor van een gereduceerd aantal SQL Server licenties en kunnen schaalbaarheidsproblemen voorkomen. Daarnaast profiteren deze organisaties van IDOL’s mogelijkheden voor redundantie, load balancing, failover en het spiegelen van informatie, waardoor MOSS altijd snel beschikbaar is.

“SharePoint biedt een uitstekend ’interface en workflow’ raamwerk voor productie en contentapplicaties, maar het grote en groeiende aantal gebruikers en de hoeveelheid informatie in SharePoint vragen om goede beveiliging en schaalbaarheid. Dat levert Autonomy”, aldus Victor Cohen, General Manager Noord-Europa van Autonomy. “Dankzij de Meaning-Based Computing technologie kan IDOL de betekenis van alle informatie begrijpen en indexeren, ongeacht datatype of locatie. Gebruikers kunnen zo nog meer profiteren van hun investeringen in SharePoint met de grote hoeveelheden human friendly informatie.”


Trefwoorden: Autonomy, Microsoft, Moss, Sharepoint, Zoektechnologie