Autonomy verstevigt positie in Magic Quadrant voor Information Access Technology

Door: Autonomy  17-09-2007
Trefwoorden: Informatie, Data, Zoek

Nieuwegein, 17 september 2007 – Autonomy is door Gartner wederom gepositioneerd in het Leaders Quadrant van het recentelijk gepubliceerde Magic Quadrant for Information Access Technology, 2007.* Hiermee staat het bedrijf voor het derde achtereenvolgende jaar in dit kwadrant. Gartner heeft Autonomy weer als Leader aangemerkt, omdat de onderneming hoge scores behaalde op zowel de factor ‘completeness of vision’ als de factor ‘ability to execute’.

Autonomy beschikt over een uitgebreid productportfolio met bedrijfsapplicaties voor verschillende branches. Hiermee helpt Autonomy ondernemingen waarde uit hun informatie te halen en risico’s te minimaliseren.

Victor Cohen, General Manager Noord-Europa bij Autonomy: "Wij hebben onze positie in het Leaders Quadrant onder andere te danken aan de meer dan zeventienduizend klanten die onze oplossingen inzetten bij grote en innovatieve projecten over de gehele wereld. Onze partners bestaan uit ISV’s die het belang zien om waarde te ontlenen aan ongestructureerde data. Zij hebben deze functionaliteit dan ook in hun oplossingen opgenomen. Mede hierdoor hebben wij een solide positie op de OEM-markt ingenomen, wat bijgedragen heeft aan deze positie in het Magic Quadrant.”

Het vinden van informatie en daarop kunnen reageren, vereist steeds vaker innovatieve strategieën en technologieën. Gartner adviseert bedrijven dan ook om een platform van een leverancier te kiezen dat ook toekomstige projecten kan ondersteunen. Daarnaast zegt Gartner dat bedrijven ook moeten kijken naar meer gespecialiseerde oplossingen voor belangrijke en specifieke projecten, zoals e-discovery, e-commerce search of ondersteuning bij wetenschappelijk onderzoek.

Het Magic Quadrant van Gartner plaatst leveranciers in één van de vier segmenten, te weten ‘leaders’, ‘visionaries’, ‘challengers’ en ‘niche players’. Volgens Gartner beschikken leveranciers in het Leaders Quadrant over een flexibele architectuur. Daarnaast hebben zij sterke en innovatieve middelen waarmee gebruikers significante omzetresultaten kunnen behalen. Leaders zijn voorbereid op financieel zware tijden en bezitten voldoende middelen om te investeren in technologie en groei. De software van deze leveranciers kan worden ingezet om problemen rondom de toegang tot informatie op te lossen.

*Magic Quadrant For Information Access Technology, 2007.

Published 5 September 2007

Authors: Whit Andrews.

Trefwoorden: Autonomy, Data, Gartner, Informatie, Zoek