Autonomy ZANTAZ ondersteunt nu ook VMware-omgevingen

Door: Autonomy  04-03-2008
Trefwoorden: Software, Zoeken, Regelgeving

Autonomy ZANTAZ ondersteunt nu ook VMware-omgevingen

Meer dan duizend bestandstypen van elektronisch opgeslagen informatie doorzoekbaar

Nieuwegein, 4 maart 2008 – ZANTAZ, onderdeel van Autonomy en specialist op het gebied van content archiving, e-discovery en policy management, kan vanaf nu elektronisch opgeslagen informatie uit alle virtuele omgevingen halen, waaronder ook VMware-omgevingen. Om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving (zoals de Federal Rules of Civil Procedure) hebben organisaties intelligente software nodig om in geval van een juridisch proces alle relevante informatie te vinden en te beschermen tegen verwijdering. Ook als het gaat om meer complexe bestandsformaten zoals virtuele plaatjes, multimedia bestanden, beeld- en geluidmateriaal, Instant Messages en berichten van een blackberry.

Meer dan 20.000 internationale ondernemingen profiteren van VMware en dat resulteert in lagere IT-kosten, flexibele inzet van besturingssystemen en een meer geautomatiseerde en veerkrachtige systeeminfrastructuur. Deze virtuele systemen worden echter vaak overgeslagen als het gaat om het elektronisch doorzoeken ervan. De oorzaak hiervan is de complexiteit van het in kaart brengen, auditing en de rapportage van alle relevante en opgeslagen informatie.

Met ZANTAZ Introspect hebben gebruikers zeer gemakkelijk en snel toegang tot opgeslagen informatie en kunnen zij deze content doorzoeken en analyseren. Daarbij wordt het handmatig doorzoeken en inloggen op iedere afzonderlijk virtuele server overbodig. De Collector module van ZANTAZ Introspect kan gelijktijdig meerdere virtuele fileservers, die draaien op meerdere besturingsystemen, doorzoeken. Dit levert enorme tijdsbesparing op en biedt organisaties de mogelijkheid om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Victor Cohen, General Manager Autonomy Noord-Europa: “Veel van onze klanten hebben inmiddels virtualisatie toegepast omdat zij zo flexibeler hun hardware in kunnen zetten. Maar tegelijkertijd bemoeilijkt dit het e-discovery proces. Organisaties doen veel moeite om compliant te zijn met wet- en regelgeving en juridische teams hebben de opdracht om alle elektronische informatie te doorzoeken. Zij hebben nu niet langer het excuus dat virtuele omgevingen zoals VMware te moeilijk zijn om te doorzoeken, want Autonomy biedt de software om real-time deze omgevingen mee te nemen in de analyses.”

Trefwoorden: Archivering, Autonomy, E-discovery, Regelgeving, Software, Wetgeving, Zantaz, Zoeken,