CEO Autonomy genomineerd voor European Business Leaders Awards 2008

Door: Autonomy  30-01-2008
Trefwoorden: Autonomy, Zantaz

De award wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt, dit jaar door nieuwszender CNBC Europe in samenwerking met de Financial Times. De uitreiking heeft veel aanzien omdat CEO’s van organisaties die opgenomen zijn in de Financial Times Europe 500 uitgenodigd worden om deel te nemen aan een onafhankelijk panel. Zij kunnen hun stem uitbrengen op die ondernemers die een significante bijdrage leveren aan de uitbreiding van de handel in Europa.

Mike Lynch richtte Autonomy op in 1996 na uitgebreid onderzoek aan de Universiteit van Cambridge. Al snel maakte de organisatie naam als internationaal marktleider op het gebied van infrastructuursoftware voor ongestructureerde informatie en meaning-based technologieën. De afgelopen jaren is de organisatie mede door acquisities gegroeid. In december 2005 nam Autonomy haar voornaamste concurrent Verity over en versterkte daarmee haar positie als marktleider. In 2007 rondde Autonomy de overname van ZANTAZ af, leverancier van content archiving en electronic discovery oplossingen. Autonomy is momenteel de één na grootste softwareorganisatie in Europa en werd in 2007 benoemd als Best Performing Software Company in Europa.

Mike Lynch won in het verleden de Entrepreneur of the Year Award van CBI. Hij studeerde Electrical and Information Sciences aan de Universiteit van Cambridge en behaalde een Ph.D. voor het doen van promotieonderzoek naar adaptieve technieken voor signaalverwerking en verbindingsmodellen. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van een wetenschappelijk team dat onderzoek deed naar adaptieve patroonherkenning. Tot slot bezit Mike Lynch een onderscheiding van het Institute of Electrical Engineers.

Trefwoorden: Autonomy, Zantaz