CEO Autonomy ontvangt Innovator of the Year Award

Door: Autonomy  20-03-2008
Trefwoorden: Autonomy, Ebla

CEO Autonomy ontvangt Innovator of the Year Award

Mike Lynch wint prestigieuze Europese prijs van Financial Times en CNBC Europe

Nieuwegein, 20 maart 2008 – Autonomy’s oprichter en CEO Dr. Mike Lynch is benoemd tot Innovator of the Year, onderdeel van de European Business Leaders Awards (EBLA) 2008. Mike Lynch ontving de prestigieuze prijs voor zijn baanbrekend onderzoek naar nieuwe methodieken voor search en informatieverwerking. In de categorie Innovator of the Year waren tevens de CEO’s van SAP en Nokia, respectievelijk Henning Kagermann en Olli-Pekka Kallasvuo, genomineerd. Mike Lynch wordt vergezeld door Europese CEO’s die wonnen in andere categorieën, waaronder Jean-Pierre Garnier (CEO van GlaxoSmithKline), Sergio Marchionne (CEO van Fiat) en Aditya Mittal (CFO van ArcelorMittal).

De European Business Leaders Awards werden voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt, dit jaar door nieuwszender CNBC Europe in samenwerking met de Financial Times. De uitreiking heeft veel aanzien omdat CEO’s van organisaties die opgenomen zijn in de Financial Times Europe 500 uitgenodigd worden om deel te nemen aan een onafhankelijk panel. Zij kunnen hun stem uitbrengen op die ondernemers die een significante bijdrage leveren aan de uitbreiding van de handel in Europa.

Meaning-Based Computing
Mike Lynch richtte Autonomy op in 1996 na uitgebreid onderzoek aan de Universiteit van Cambridge. Al snel maakte de organisatie naam als internationaal marktleider op het gebied van infrastructuursoftware voor ongestructureerde informatie en meaning-based technologieën. Dankzij zijn revolutionaire benadering en oplossing voor de explosief groeiende hoeveelheid ongestructureerde informatie wordt Mike gezien als een trendsetter in de software-industrie.

Meaning-Based Computing zorgt ervoor dat computers automatisch het verband begrijpen tussen data afkomstig uit verschillende bronnen en van verschillend formaat. De afgelopen jaren heeft Mike Lynch de Autonomy Group onder andere door acquisities succesvol laten groeien. De organisatie telt inmiddels meer dan 1.500 werknemers in meer dan veertig kantoren wereldwijd.

Voor meer informatie over de European Business Leaders Awards en de andere winnaars, zie http://www.ebla2008.com/.

Trefwoorden: Autonomy, Ebla