IDC: “Autonomy meest winstgevend in 2007”

Door: Autonomy  28-10-2008
Trefwoorden: Software, Ict, It

IDC: “Autonomy meest winstgevend in 2007”

Nieuwegein, 28 oktober 2008 – Onderzoeksbureau IDC publiceerde afgelopen maand het rapport ’Worldwide Search and Discovery Software 2008-2012’ (*1) . Daaruit blijkt dat Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, in het jaar 2007 van alle leveranciers wereldwijd het meest winstgevend was. Verder blijkt uit het rapport dat de zoektechnologiebranche in 2007 is gegroeid naar een totaal van $ 1,8 miljard, wat een groei inhoudt van 28 procent. Volgens IDC blijft deze markt in 2008 sneller groeien dan de gehele softwarebranche, ondanks het slechte economische klimaat.

Auteur Sue Feldman van IDC zegt over de markt van search en discovery technologie: “Er zijn een aantal redenen waarom deze branche toch blijft groeien. De noodzaak om informatie te beheren is urgenter geworden en ondernemingen investeren daarom in geavanceerde platformen om informatie te centreren. Ook overheden doen investeringen in intelligente applicaties, evenals andere industrieën die afhankelijk zijn van gemakkelijke toegang tot relevante informatie uit verschillende bronnen. Zonder een centraal toegangspunt voor alle informatie lopen organisaties risico’s, omdat zij dan slechte beslissingen nemen, niet-compliant zijn en minder goed klantrelaties kunnen onderhouden.”

Uit het rapport blijkt dat het voor organisaties steeds belangrijker wordt om snel en gemakkelijk informatie te verzamelen, organiseren, beheren, vinden en analyseren, omdat de hoeveelheid ervan alleen maar toeneemt. Daarnaast wordt een centraal toegangspunt voor gestructureerde en ongestructureerde informatie door organisaties steeds meer gezien als een vereiste. Deze trend is het resultaat van de noodzaak om klanten beter te begrijpen door meer informatie over hen te genereren, zowel uit e-mail, voicemails, blogs, wiki’s en CRM-systemen.

“Het is duidelijk dat Autonomy op dit moment niet langer alleen gezien mag worden als een vendor van search software”, vervolgt Sue Feldman. “Autonomy ontwikkelt search-gebaseerde applicaties, waarmee zij een antwoord biedt op de vraag naar betere software om informatie te centreren.”


*1) IDC, Worldwide Search and Discovery Software 2008-2012 Forecast Update and 2007 Vendor Shares: Bloom Amid Economic Gloom, Doc # 214349, October 2008

Trefwoorden: Autonomy, Ict, Idc, It, Software, Zoektechnologie