Overheidsbrede Zoekdienst nu ook toegepast bij Ministerie van Financiën

Door: Autonomy  20-08-2007
Trefwoorden: Autonomy, Ministerie Van Financiën, Zoekoplossing

Nieuwegein, 20 augustus 2007 – Autonomy maakt bekend dat het Ministerie van Financiën ook de Overheidsbrede Zoekdienst inzet als zoekfunctie voor haar websites. De Overheidsbrede Zoekdienst biedt toegang tot 1.600 websites van overheidsorganisaties, provincies, gemeenten en waterschappen. Eerder al besloot het Ministerie van OCW de zoekdienst te gebruiken als zoekfunctie op haar site. Daarnaast wordt de zoekdienst onder andere ingezet bij www.overheid.nl en www.adviesoverheid.nl. Het Ministerie van Financiën heeft hiermee geen lokaal zoeksysteem nodig en beschikt zo over een kosteneffectieve methode om de informatie toegankelijk te maken voor burgers, bedrijven en ambtenaren.

Victor Cohen, General Manager bij Autonomy Noord-Europa: “Dit is een uitgebreid en complex project waarbij gebruik wordt gemaakt van het intelligente zoekplatform IDOL van Autonomy. Ik ben blij dat het Ministerie van Financiën ook het vertrouwen in deze zoekdienst toont en hopelijk volgen spoedig andere overheidsorganisaties, zodat burgers snel en efficiënt de weg kunnen vinden naar informatie en diensten van de overheid.”

Be Value heeft de Overheidsbrede Zoekdienst ontwikkeld in opdracht van Stichting ICTU. Naast Autonomy werden Be Informed en ASP4all ingezet voor respectievelijk het toevoegen van semantische modellen en de navigatiestructuren, en de exploitatie en technisch beheer.

----------------------------------------------------

Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en aanhanger van de Meaning Based Computing benadering. De technologie van Autonomy kan iedere vorm van digitale elektronische data conceptueel en contextueel begrijpen, waaronder tekst, e-mail en beeld- en geluidmateriaal. Autonomy's technologie versterkt applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie, waaronder applicaties voor call centers, CRM, BI, rich media management, compliancy, kennismanagement en beveiliging.

Het klantenbestand van Autonomy omvat meer dan 16.000 internationale ondernemingen, zoals Shell, Philips, Océ, DSM, Fortis, BAE Systems, Ford, Ericsson, Sun Microsystems en verschillende overheidsinstanties.
BEA, Business Objects, Citrix, EDS, IBM Global Services, Novell, Stellent, Sybase, Symantec, TIBCO en Vignette zijn resellers en OEM partners van Autonomy. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com


Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Voice PR
Purdey Horbach
035-5435494 of 06-21574261
autonomy@voice-pr.nl


# # #

Autonomy and the Autonomy logo are registered trademarks or trademarks of Autonomy Corporation plc. All other trademarks are the property of their respective owners.

Trefwoorden: Autonomy, Ministerie Van Financiën, Zoekoplossing