Avaya introduceert one-X IP-telefoons

Door: Avaya Nederland  11-06-2006
Trefwoorden: Ict, Communicatiediensten, Ip-telefonie

Krachtige applicaties vereenvoudigen efficiënt communiceren

Nieuwegein – Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -netwerken en -diensten aan de zakelijke markt, introduceert haar nieuwe generatie Internet Protocol (IP) telefoons. De nieuwe Avaya one-X Deskphone Edition, onderdeel van de one-X-serie, is zeer gebruikersvriendelijk en biedt eenvoudige toegang tot intelligente communicatiemogelijkheden. De 9630 IP-telefoon biedt een combinatie van functionaliteiten voor de mobiele- en desktelefoon en is bestemd voor diegenen bij wie de telefoon een wezenlijk onderdeel is bij het uitoefenen van hun baan. De 9620 IP-telefoon is geschikt voor diegenen met een kantoorfunctie, die behoefte hebben aan krachtige communicatieondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden.

De nieuwe one-X IP-telefoons bieden toegang tot alle functionaliteiten via een intuïtief scherm. De gebruiker wordt stap voor stap door de vele mogelijkheden geleid. Het scherm biedt daarbij informatie die volledig afgestemd is op de activiteit van de gebruiker, of dat nu een telefoongesprek is, het ophalen van berichten of het controleren van contactgegevens. Dit is mogelijk door de snelle en eenvoudige toegang tot de telefoniefuncties van Avaya Communication Manager en andere applicaties, zoals Call-Logs voor snel contact met gemiste oproepen. De Avaya one-X Deskphone Edition-toestellen zijn beschikbaar met 14 verschillende talen inclusief Nederlands.

De uitgebreide mogelijkheden op het gebied van mobiliteit en teleconferencing zorgen ervoor dat de Avaya one-X IP-telefoon meer functionaliteiten biedt dan een standaard desktelefoon. Bij een teleconference zijn bijvoorbeeld de relevante gegevens over andere deelnemers op een scherm zichtbaar en is het eenvoudig om deelnemers toe te voegen, te verwijderen of in de wacht te zetten. De mobiliteitsapplicaties verbinden de one-X IP-desktelefoon met de mobiele telefoon. Hierdoor is de gebruiker altijd en overal beschikbaar via één telefoonnummer. Tevens beschikt de gebruiker over één voicemailbox die zowel via zijn IP-telefoon als zijn mobiele telefoon toegankelijk is.

Andere opties van de Avaya one-X Deskphone Edition
De Wireless Markup Language-interface (WML) garandeert dat deze IP-telefoons eenvoudig zijn uit te breiden met andere intelligente applicaties van Avaya of andere leveranciers. De IP-telefoon kan daardoor bijvoorbeeld ook gebruikt worden als prikklok.
Een zeer goede geluidskwaliteit – High-Fidelity Sound – op basis van de nieuwste VoIP-chiptechnologie, akoestisch ontwerp en ondersteuning van G.722 wideband audio codec.
De modulaire architectuur ondersteunt groei in de toekomst en beschermt investeringen. Extra functionaliteit is volledig op basis van de specifieke behoeften van gebruikers toe te voegen.

“Nu steeds meer bedrijven met een overvloed aan informatie kampen, voorkomt mondeling communiceren een hoop verwarring”, aldus Geoffrey Baird, Vice-President en General Manager Communications Appliances Division van Avaya. “Wij hebben mondelinge communicatie voor bedrijven waardevoller gemaakt door het gebruiksgemak van telefoons te vergroten, de toegang tot functionaliteiten eenvoudig te houden en de applicaties te verbeteren. Hierdoor hebben de telefoons meer mogelijkheden. Met de one-X Deskphone Edition levert Avaya telefoons ontworpen door gebruikers voor gebruikers, die bedrijfscommunicatie naar een hoger plan tillen.”

De nieuwe IP-telefoons zijn een uitbreiding op de Avaya one-X-producten, waardoor gebruikers beschikken over het complete scala van IP-applicaties met meer eenvoud, consistentie en controle over Avaya-producten en -interfaces. De Avaya one-X-producten omvatten de Avaya one-X Mobile Edition en Desktop Edition.

“Door het toenemende gebruik van IP-telefonieplatforms kunnen ontwikkelaars zich nu richten op het ontwerpen van telefoons die deze technologie optimaal benutten”, zegt Jay Lassman, onderzoeksdirecteur bij Gartner. “Verbeterde toegang tot een breder scala van basisfuncties en geavanceerde functies kan leiden tot een betere communicatie en heeft een positieve invloed op de efficiëntie van bedrijfsprocessen.”

Avaya Business Partner Newtel Essence gebruikt de nieuwe IP-telefoons. Deze Nederlandse leverancier van zakelijke communicatieoplossingen haalt een groter rendement uit zijn medewerkers door de inzet van de Avaya one-X Deskphone Edition. Medewerkers profiteren van de uiteenlopende mogelijkheden van de IP-telefoons. Ze communiceren sneller door de eenvoudige bediening. Onder andere sales managers, ingenieurs en project managers van Newtel Essence gebruiken de verbeterde functies van Avaya om efficiënter te communiceren.

“Wij zijn continu op zoek naar manieren om de productiviteit te vergroten. De gestroomlijnde gebruikersinterface en lay-out van de Avaya IP-telefoons bieden ons de mogelijkheid om onze communicatie te verbeteren”, aldus Serge Poppes, CEO van Newtel Essence. “Onze medewerkers werkten al snel eenvoudig met de IP-telefoons vanwege de gebruikersvriendelijkheid die de telefoons bieden voor zelfs de meest geavanceerde mogelijkheden. Het opvallendste is de mobiliteitsoptie die de mobiele telefoon aan de IP-telefoon koppelt, waardoor wij ook buiten kantoor het contact met onze klanten behouden.”

Trefwoorden: Communicatieapplicaties, Communicatiediensten, Communicatienetwerken, Deskphone, Ict, Ip-telefonie,

Contact Avaya Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share