Grootste convergente communicatienetwerk van Avaya klaar voor aftrap FIFA World Cup 2006

Door: Avaya Nederland  13-03-2006
Trefwoorden: It, Netwerken, Computer Software

NieuwegeinAvaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -netwerken en -diensten aan de zakelijke markt, heeft de ontwikkeling afgerond van het convergente spraak- en datanetwerk voor de FIFA World Cup in 2006. Het netwerk is klaar voor de inzet tijdens dit grootschalige evenement waarvan de openingswedstrijd over drie maanden plaatsvindt. Wereldwijd trekt dit sportevenement de meeste bezoekers en levert het de best bekeken tv-uitzendingen op. Avaya kan nu van start gaan met de installatie van het FIFA World Cup-netwerk in Keulen en Hamburg om voorbereidingen te treffen voor de integratietests, die voor begin april 2006 gepland staan.

Het convergente netwerk combineert spraak en data via één infrastructuur, wat resulteert in kostenbesparingen en vereenvoudiging van netwerkbeheer. Het netwerk zorgt voor een verbinding tussen de twaalf FIFA World Cup-stadions, de mediacentra in stadions en het FIFA-hoofdkwartier in Berlijn. Spelers, coaches, journalisten, vrijwilligers en supporters kunnen het Avaya-netwerk gebruiken voor uiteenlopende activiteiten, waaronder de accreditatie van spelers en journalisten, de bekendmaking van resultaten, het bijhouden van materiaalvoorraden, de bevestiging van hotelboekingen, het regelen van vervoer, het beheer van de kaartverkoop en het onderhoud van beveiligingssystemen.

Het convergente communicatienetwerk voor de FIFA World Cup bevindt zich momenteel in de Avaya World Cup Labs in Frankfurt, waar het zware tests ondergaat op het vlak van configuratie, betrouwbaarheid en beveiliging. In de volgende fase test Avaya applicaties op delen van het netwerk in een gesimuleerde ‘live’ stadionomgeving. Daarna voeren FIFA en Avaya begin april de laatste prestatietests uit van de FIFA-applicaties op het gehele netwerk. Later in april vindt de uitrol van het netwerk naar stadions in geheel Duitsland plaats. Op alle locaties zijn de netwerken op 29 april geïnstalleerd en getest. Op 15 mei zijn alle stadions open en is het netwerk volledig operationeel.

“Het FIFA World Cup-netwerk omvat meer dan 35.000 netwerkverbindingen, zo’n 40.000 netwerkapparaten en naar schatting 15 terabyte aan data. Een omvangrijker, complexer netwerk voor convergente communicatie is nauwelijks denkbaar”, zegt Don Peterson, bestuursvoorzitter en CEO van Avaya. “We zijn volledig voorbereid op dit evenement. We kunnen hierbij putten uit onze ervaring met de FIFA World Cup 2002. Bovendien leveren we miljoenen klanten wereldwijd betrouwbare, flexibele en veilige communicatieoplossingen. We zijn dan ook de aangewezen partij om het netwerk voor deze FIFA World Cup te leveren.”

Avaya is sinds 2001 partner van FIFA en Official Converged Communication Provider voor de FIFA World Cup in 2006. Avaya ontwikkelde en installeerde eerder de communicatienetwerken voor de FIFA World Cup in 2002, de FIFA Confederations Cup in 2005 en de FIFA Women’s World Cup in 2003.

Trefwoorden: Computer Hardware, Computer Software, It, Netwerken

Contact Avaya Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share