Mobiliteit centraal tijdens de FIFA World Cup 2006

Door: Avaya Nederland  31-05-2006
Trefwoorden: Mobiele Telefonie, Wlan, Extension-to-cellular

Avaya rondt 99,99 procent betrouwbaarheidstest af 

31 mei 2006 Nieuwegein – Met 64 wedstrijden in 31 dagen is mobiliteit van essentieel belang tijdens de FIFA World Cup 2006, het grootste sportevenement ter wereld. FIFA-medewerkers, vrijwilligers en journalisten profiteren van maximale productiviteit en efficiëntie door de mobiliteitsopties van het convergente communicatienetwerk dat Avaya, Inc. (NYSE: AV) heeft aangelegd. Het publiek kan de resultaten van de wedstrijden op de voet volgen via online portals, televisie en andere kanalen. Om dit mogelijk te maken, zijn enkele Duitse stadions uitgerust met Wireless Local Area Networks (WLAN’s) die de aanwezige 15.000 journalisten maximale mobiele vrijheid bieden. Fotografen die plaatjes schieten en analisten die wedstrijdstatistieken bijhouden, kunnen via hun laptop verbinding leggen met de Wireless Access Points van Avaya om foto’s en data te versturen.

“Vanaf 1991 heb ik me gespecialiseerd in voetbalfotografie”, zegt fotograaf John Sibley van Action Images. “Wat me opvalt aan de FIFA-evenementen is dat technologie ervoor heeft gezorgd dat ik veel efficiënter kan werken. Voorheen maakten we gebruik van conventionele camera’s. We moesten de film bij het mediacenter in het stadion afleveren, waarna deze werd ontwikkeld en gescand. Vervolgens konden we de foto’s versturen. Dit proces nam 45 minuten in beslag. Met een digitale camera kan ik foto’s direct naar mijn laptop sturen en deze via het FIFA-netwerk direct verzenden. Dit alles binnen een minuut, waardoor fans foto’s bijna real-time kunnen bekijken.”

Om het evenement soepel te laten verlopen, is het uiterst belangrijk dat FIFA en Avaya medewerkers elkaar continue kunnen bereiken. Avaya heeft de Extension-to-Cellular-functionaliteit geïntegreerd in het convergente communicatienetwerk om de tijd die nodig is om medewerkers te traceren en te bereiken te verlagen. Deze applicatie zorgt ervoor dat medewerkers van FIFA en Avaya elkaar overal via één telefoonnummer kunnen bereiken, ongeacht waar ze zich bevinden. Zowel de vaste als de mobiele telefoon gaan gelijktijdig over waarbij de ontvanger een keuze kan maken tussen de toestellen. Als een gesprek niet wordt beantwoord, keert de beller terug naar de kantoorvoicemail. Het personeel heeft via één enkele interface toegang tot voicemail, e-mail en bestanden. Hierdoor kunnen ze met Modular Messaging van Avaya deze zaken via iedere telefoon of laptop controleren, opslaan en beheren.

Avaya testte onlangs de configuratie, betrouwbaarheid en veiligheid van het convergente communicatienetwerk. In het FIFA World Cup-laboratorium in Frankfurt zijn 400 tests uitgevoerd. Hierbij werden failover-scenario’s, back-ups bij stroomuitval, compatibiliteit met firmware en software en de flexibiliteit van verschillende IP-applicaties uitgebreid getest. Avaya heeft het onafhankelijke bedrijf Netconsult Online Limited, dat is gespecialiseerd in kwaliteitscontroles, opdracht gegeven de uitkomsten van de tests te valideren. De resultaten van de tests, die moeten garanderen dat het netwerk straks 99,99 procent beschikbaar is, zijn uitstekend.

Mike Kelley, IT-directeur van de FIFA: “Miljarden fans op de hele wereld volgen het WK voetbal in Duitsland. De aanwezige media gebruiken onze netwerken om foto’s en informatie direct te versturen. De beschikbaarheid en prestatieniveaus van het convergente Avaya-netwerk moeten dan ook maximaal zijn. We eisen dat onze medewerkers eenvoudig op te sporen zijn, waar en wanneer dan ook. De oplossingen van Avaya verbeteren de onderlinge communicatie en vergroten de productiviteit.”

Trefwoorden: Extension-to-cellular, Mobiele Telefonie, Modular Messaging, Wlan,

Contact Avaya Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share