60 plussers staan het meest open voor telefonische benadering

60 plussers staan het meest open voor telefonische benadering van Bisnode Nederland

Door: Bisnode Nederland  23-03-2009

Gezinnen: minder positief tegenover telemarketing
Huishoudens die vaker openstaan voor telefonische benadering, bestaan relatief vaak uit alleenstaanden of stellen zonder kinderen. Van de alleenstaanden in de leeftijdscategorie18-60 jaar is ca. 57% van mening dat zij niet té vaak telefonisch benaderd worden. Tevens vindt ca. 43% van de alleenstaande 60 plussers dat zij niet té vaak telefonisch benaderd worden. De 60 plusser is daarmee relatief een grote belbare groep. Ook stellen zonder kinderen staan meer dan gemiddeld open voor telefonische benadering.

De huishoudens die vinden té vaak telefonisch benaderd te worden, zijn vaak de gezinnen met kinderen. Huishoudens die open staan voor telefonische benadering bevinden zich vaak in de lagere sociale klasse. De hogere sociale klasse staat negatiever tegenover telefonische benadering.

Voorspelling Bel-Me-Niet Register
Mensen die vinden dat zij te vaak telefonisch benaderd worden, laten twee keer zo vaak hun telefoonnummer blokkeren. Met ingang van de nieuwe wetgeving en het inwerking treden van het Bel-Me-Niet Register zal nader blijken hoe snel deze groep verder zal groeien. Dit betekent dat organisaties slimmer dienen om te gaan met de mensen die wel en niet openstaan voor Telemarketing.

Over WDM
WDM is de leidende direct marketing dienstverlener in Nederland en België en biedt een bron aan consumentenkennis, kwalitatief hoogwaardige prospectadressen, intelligente prospect- en
klantanalyses en doelgerichte databasemanagement oplossingen. Zo kunnen haar klanten op de meest rendabele manier consumenten vinden, werven, ontwikkelen en behouden. Voor meer informatie over WDM kunt u terecht op de website: www.wdm.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Vrenken, projectmanager Corporate Communicatie, op telefoonnummer: (030) 600 2521 of per e-mail via contact@wdm.nl