Gratis keuring voor 25.000ste COM-keur keuring

Gratis keuring voor 25.000ste COM-keur keuring van Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (com)

Door: Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (com)  06-06-2011
Trefwoorden: Machines, Keuren, Mechanisatiebedrijf

 

Gratis keuring voor 25.000ste COM-keur keuring

Het COM-keur werkt sinds november vorig jaar met een nieuw registratiesysteem. Keurmeester Roel Rugenbrink van mechanisatiebedrijf De Nieuwstad in Lelystad voerde de 25.000ste keuring van het COM-keur uit die geregistreerd werd in het nieuwe systeem. Voor het COM-keur aanleiding om de betreffende ondernemers de keuring gratis aan te bieden.

De biologische tuin- en akkerbouwers Jan Bokdam en Toine Bastiaansen in Biddinghuizen lieten onlangs hun Hoaf onkruidbrander keuren en vielen onverwacht in de prijzen. COM-keur is de veiligheidskeuring voor apparaten en machines en is wettelijk verplicht. Door het nieuwe registratiesysteem kunnen de keurmeesters vlotter werken en is de registratie landelijk uniform. Mechanisatiebedrijf De Nieuwstad in Lelystad voerde de 25.000ste keuring uit, sinds de invoering van dit nieuwe registratiesysteem.

Veilig

,,Het geeft altijd weer een goed gevoel als de brander gekeurd is'', vertelt Bokdam. ,,We lenen de machine ook uit, dus dan wil je wel zeker weten dat de brander veilig is en goed werkt'', vult Bastiaansen aan. Volgens COM-branchemanager Jelle Bartlema is het COM-keur de manier om als ondernemer aan te tonen dat je machines veilig zijn om mee te werken. Bartlema: ,,Als er dan iets gebeurd, dan heb je als ondernemer er alles aan gedaan, door met een veilige machine te werken.''


Uniform

Voor elk soort machine heeft het COM-keur aparte checklisten. Zo wordt de uniformiteit van de keuring voor de vele soorten machines en apparaten gegarandeerd. Bij de onkruidbrander geven het werken met gas en de hoge temperaturen bij de veiligheidskeuring extra aandachtspunten. Lekkage of beschadigingen bij de slangen en de koppelingen controleert de keurmeester dan ook nauwkeurig. Bokdam: ,,Het is voor ons praktisch dat De Nieuwstad onderhoud uitvoert en aansluitend keurt.''Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Jelle Bartlema: 06 51 80 39 15 van het COM.

Op de foto (v.l.n.r.): Jelle Bartlema, Jan Bokdam, Toine Bastiaansen, Roel Rugenbrink en Tonny Weevers.  

Trefwoorden: Keuren, Machines, Mechanisatiebedrijf

Contact Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (com)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (com)

Remmentester goed uit de test van Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (com) thumbnail
07-07-2011

Remmentester goed uit de test

Hoe is het gesteld met de remcapaciteit van trekkers met een zwaar geladen aanhanger en hoe is dat te meten? Dat testte de brancheorganisatie van de mechanisatiebedrijven COM 29 juni jongstleden op een speciaal georganiseerde demonstratiedag van een Brits remmentestsysteem.