Cognos 8 BI maakt Business Intelligence toegankelijk voor de hele organisatie

Door: Cognos  05-04-2006
Trefwoorden: Computer Software

Nieuwe versie biedt BI voor nog meer gebruikers, ontsluit databronnen met nieuwe zoekmachine en breidt applicatieondersteuning uit

NIEUWEGEIN, 3 april 2006 – Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN) introduceert een nieuwe versie van Cognos 8 Business Intelligence (MR1). Deze versie maakt BI toegankelijk voor meer gebruikers met nieuwe functionaliteit voor zoeken en rapporteren en maakt het mogelijk investeringen in de operationele infrastructuur te maximaliseren door uitgebreide ondersteuning van bedrijfsapplicaties en data.

“Door de bewezen functionaliteit van Cognos 8 BI verder te verbeteren, versterken we onze positie als marktleider”, zegt Leah MacMillan, Vice President Product Marketing van Cognos. “We bieden extra ondersteuning voor bedrijfsapplicaties en helpen bedrijven zo beter gebruik te maken van hun ERP-investeringen. Ze kunnen op een heel intuïtieve manier bedrijfsinformatie meten, monitoren en analyseren. Cognos 8 BI stelt ze ook in staat die informatie te delen met meer mensen om zo de besluitvorming te verbeteren en versnellen, en mensen met meer vertrouwen actie te laten ondernemen.”

Cognos 8 BI biedt een eenvoudige, zero-footprint interface voor alle soorten gebruikers, rapportontwerpers en beheerders. Cognos 8 BI laat zich makkelijk integreren, implementeren en gebruiken. Het is een complete BI-omgeving die de acceptatie door gebruikers stimuleert, het zelf maken van rapporten bevordert, de besluitvorming verbetert en als bedrijfsbrede technologiebasis dient voor Performance Management. De nieuwe functionaliteit omvat onder meer: 

  • BI-zoekservice: Cognos Go! is een zoekservice die gebruikers in staat stelt direct relevante strategische bedrijfsinformatie te vinden met behulp van Cognos 8 Business Intelligence. Cognos Go! heeft een vertrouwde, browsergebaseerde interface die zoekresultaten op volgorde van prioriteiten van gebruikers rangschikt. Op een intuïtieve en efficiënte manier vinden ze snel en binnen de hele organisatie BI-informatie in rapporten, analyses, dashboards, meetgegevens en events.
  • Uitbreiding Cognos Office Connection: Naast de mogelijkheid om in Microsoft Excel® rapporten te integreren die steeds geactualiseerd worden, kunnen gebruikers nu ook Cognos 8 BI-rapporten, -analyses en –meetgegevens zien, bewerken en actualiseren binnen Microsoft PowerPoint® en Excel®. Dit maakt het mogelijk informatie centraal te controleren en beheren en helpt betrouwbare BI-content beschikbaar te maken voor meer gebruikers in een vertrouwde omgeving zonder dat dit extra IT-ondersteuning vergt. Cognos Office Connection stelt gebruikers in staat Microsoft Office-documenten uit te breiden met nauwkeurige en rijke data, en deze documenten en BI-content door de hele organisatie heen te delen.
  • Toegang tot mySAP™en Siebel™: Met de nieuwe Cognos 8 BI Report Packs voor mySAP FI/CO (voor SAP R/3®-data) en Siebel CRM kunnen klanten hun investeringen optimaal benutten. Gebruikers krijgen – voor de eerste keer – de mogelijkheid om historische data uit het datawarehouse te combineren met actuele data in mySAP- of Siebel CRM-transactiesystemen in één rapport of dashboard zonder dat hiervoor extra codering nodig is. Organisaties hebben daardoor een zo compleet mogelijk beeld van de prestaties, terwijl ze zich de kosten en moeite voor het maken van aparte operationele rapporten besparen. De Cognos 8 Report Packs omvatten bovendien vooraf gedefinieerde content voor meer dan 60 veel gebruikte rapporten en geven zo directe toegang tot mySAP- en Siebel CRM-data binnen een bepaalde businesscontext. De Cognos Data Adapter biedt met één klik verbinding met SAP en Siebel en maakt het mogelijk op een veilige en betrouwbare manier additionele rapporten te maken. De Cognos 8 Report Packs en Cognos Data Adapter breiden de functionaliteit van de onderliggende Composite Software verder uit.
  • Gecertificeerde ondersteuning van SAP NetWeaver®: De certificatie van Cognos 8 BI voor SAP NetWeaver werd geactualiseerd. Hiermee zijn klanten in staat data te benaderen in het SAP® Business Information Warehouse (SAP BW), Cognos 8 BI te gebruiken op de SAP Web Application Server en informatie in beeld te brengen via het SAP NetWeaver Portal. Klanten kunnen verder gaan dan alleen rapportage en ook solide dashboards en actieve scorecards creëren, diepgaande analyses uitvoeren, dimensionale rapporten maken en aan business event management doen binnen de SAP-infrastructuur. Bovendien gaat Cognos verder met het bieden van functionaliteit voor zelfservice aan SAP NetWeaver-gebruikers door standaard 80 extra functies te ondersteunen, waarvan een groot deel oorspronkelijk niet beschikbaar is in SAP NetWeaver. Cognos 8 BI geeft eindgebruikers door de hele organisatie heen één locatie waar ze terechtkunnen voor hun BI door verschillende databronnen met elkaar te verbinden, zoals verschillende SAP BW InfoProviders, verschillende objecten van SAP BW en niet-SAP BW data (zoals mySAP en andere relationele en OLAP-bronnen). (Zie ook http://www.cognos.com/news/releases/2006/0327_1_factsheet.pdf)
  • Extra ondersteuning van platformen en data: Cognos heeft ook de ondersteuning uitgebreid voor HP Integrity-servers met HP-UX 11i, Microsoft SQL Server™2005, BEA WebLogic Server® 9, Red Hat Enterprise Linux 4.0, Sybase® Adaptive Server® Enterprise (ASE) 15, Teradata® Warehouse 8.1, ORACLE® Database 10g v2 en het Netezza Performance Server®-systeem.

“Cognos 8 Business Intelligence biedt eindgebruikers, rapportontwerpers en IT-organisaties grote productiviteitsvoordelen door nieuwe functionaliteit voor zoeken, rapporteren en de ondersteuning van bedrijfsapplicaties”, zegt Dan Vesset, Research Director Analytics and Datwarehousing Software van IDC. “Organisaties staan continu voor de uitdaging om BI beschikbaar te maken voor meer gebruikers en meer databronnen te ontsluiten. Met deze uitbreidingen beantwoordt Cognos aan de behoefte in de markt aan één holistisch beeld van historische en actuele operationele data via één product. Ik verwacht een positieve reactie op de Cognos 8 Report Packs en de uitgebreide functionaliteit voor zelfservice voor SAP NetWeaver-gebruikers.”
Cognos presenteerde de nieuwe versie van Cognos 8 BI afgelopen week op de SAPNetWeaver BI and Portals Conference in Las Vegas (VS).

Trefwoorden: Computer Software

Contact Cognos

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share