Criminaliteitspreventie in de transportbranche

Criminaliteitspreventie in de transportbranche van De Chauffeursacademie

Door: De Chauffeursacademie  27-07-2009
Trefwoorden: Ccv, Chauffeursdiploma, Code 95

De diefstal van lading en van complete vrachtauto's is in het eerste kwartaal van dit jaar met ongeveer 40% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008. Ook de chauffeur gaat steeds meer gevaar lopen.
Door deze problematiek begint het imago van onze transportsector een aardige deuk op te lopen.
De Staatssecretaris van Economische Zaken heeft aangekondigd serieus de strijd aanbinden tegen de groeiende transportcriminaliteit. Hij wil concrete afspraken maken die onder andere moeten resulteren in veiliger parkeerplaatsen en het versoepelen van de aangifte.

Ook TVM verzekeringen wil een hardere en landelijke aanpak van ladingdiefstal. TVM wil naast meer bewaakte parkeerplaatsen dat politie en justitie ook de veiligheid rondom de snelwegen gaat verbeteren en verlangt een actieve opsporing en vervolging van transportcriminelen.

In de verplichte nascholing chauffeur, volgens de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid, is dan ook terecht de training ‘criminaliteitspreventie’ als keuze mogelijkheid opgenomen.
De ChauffeursAcademie te Nieuwegein verzorgt deze cursus via open inschrijving of als in company training.

Trefwoorden: Brandstofdiefstal, Ccv, Ccv-b Diploma, Chauffeursdiploma, Code 95, Criminaliteitspreventie, Ladingdiefstal, Nascholing Chauffeur, Nascholing Chauffeurs, Verplichte Nascholing, Voertuig Diefstal,