Duijnborgh Audit levert ad interim beveiligingsspecialisten aan Overheid

Duijnborgh Audit levert ad interim beveiligingsspecialisten aan Overheid van Duijnborgh Audit

Door: Duijnborgh Audit  08-02-2009


Het tekort aan beveiligingsspecialisten wordt -ondanks de economische crisis- steeds nijpender. Uit twee onderzoeken die volgende week worden gepubliceerd blijkt dat bedrijven en organisaties de komende tijd onverminderd zullen blijven investeren in IT-beveiliging. Zij zijn niet van plan banen te schrappen op de afdeling informatiebeveiliging.

Het blijft dus lastig om gekwalificeerd personeel te vinden voor deze functies. Sommige organisaties kunnen het zich gewoonweg niet permitteren om de vacature van de interne IT-beveiligingsspecialist open te laten. De risico's die de organisatie dan loopt, worden door management en (klant)omgeving onaanvaardbaar geacht. Duijnborgh Audit levert al jaren aan Overheid, profit - en non-profit organisaties op tijdelijke basis IT-beveiligingsfunctionarissen, informatiebeveiligingsfunctionarissen en CIO's die het belangrijke taakaccent informatiebeveiliging in portefeuille hebben.

Zowel SANS Institute als Foote Partners melden dat de recessie nauwelijks invloed heeft op de budgetten en personeelsbestanden op het gebied van IT-beveiliging. Uit onderzoek van SANS blijkt dat circa 80 procent van de ondervraagde managers het aantal IT-beveiligers 'absoluut' niet wil terugschroeven in 2009. Een klein deel wil het aantal beveiligingsspecialisten zelfs uitbreiden. De enkele bazen die wel reorganisatieplannen zeggen te hebben voor de IT-beveiligingsafdeling, willen niet meer dan enkele banen schrappen. In slechts 3 procent van de gevallen gaat het om een reductie van 15 procent of meer.

"Onze resultaten laten zien dat de arbeidsmarkt voor dit segment relatief stabiel is. En dat is goed nieuws voor ICT'ers in tijden dat massaontslagen en kostenreductieprogramma's aan de orde van de dag zijn", aldus Alan Paller, onderzoeksdirecteur bij SANS. Volgens Paller laat de hoogte van de salarissen die voor IT-beveiligingsprofessionals wordt betaald ook zien dat er nog steeds behoefte is aan specialisten op dit gebied. Bijna 40 procent van de ondervraagden verdient meer dan 100.000 dollar per jaar. Zelfs beveiligingsspecialisten met minder dan drie jaar werkervaring verdienen gemiddeld bijna 72.000 dollar per jaar.

Uit onderzoek van Foote Partners blijkt dat de salarissen van met name gecertificeerde security-specialisten blijven oplopen. Dit is opmerkelijk, aangezien uit verschillende onderzoeken blijkt dat de salarissen van andere ICT-specialisten over het algemeen al een tijdje licht aan het dalen zijn. In het laatste halfjaar van 2008 stegen de bonussen die IT-beveiligingsspecialisten bovenop hun basissalaris krijgen met 2 procent.

Bron: Automatisering Gids, 5 februari 2009 door: Ester Schop