Data Management: schept veel verwachtingen voor kleinere organisaties

Data Management: schept veel verwachtingen voor kleinere organisaties van Holland Engineering Consultants

Door: Holland Engineering Consultants  28-04-2009

Hands-On Workshop Data Management bij HEC maakte veel indruk.

Nieuwegein, april 2009 – Holland Engineering Consultants bv (HEC) heeft onlangs een workshop georganiseerd omtrent Data Management, een steeds belangrijker item in het beheren van 3D CAD data, getuige ook de enorme belangstelling voor dit onderwerp.
Deze belangstelling kan worden verklaard uit het feit dat veel bedrijven op dit moment hun interne organisatie efficiënter aan het inrichten zijn en Windchill hier een belangrijk hulpmiddel voor is. Een onderzoek van Deloitte Consulting heeft opgeleverd dat in sommige organisaties een productiviteitsverbetering van de Engineeringactiviteiten van 35 % naar 65 % te realiseren is.
Deze workshop was opgezet rond twee producten die HEC in de markt brengt: Windchill PDMLink en Windchill Product Point. Beide producten zijn van softwareleverancier PTC waarvan PDMLink als één van de top producten zich al ruimschoots in de wereldmarkt heeft bewezen. ProductPoint daarentegen is een geheel nieuw product voor het beheren van Pro/ENGINEER data, dat opvalt door een zeer gebruikersvriendelijke interface en eenvoud in gebruik.

Beide producten kunnen documenten en 3D CAD data, inclusief afgeleide tekeningen in één omgeving beheren. Met name doordat ProductPoint gebaseerd is op Microsoft SharePoint en hier een unieke aanvulling biedt op het beheren van 3D CAD data wordt van dit product , met name voor de kleinere organisaties, veel verwacht. Beide producten worden in eenzelfde gebruiksomgeving ingezet.

Door dit unieke gegeven heeft HEC de workshop georganiseerd om beide producten onder de aandacht van geïnteresseerden te kunnen brengen. Doordat de PLM-markt zich op dit moment sterk ontwikkelt zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op dit gebied te verwachten. ProductPoint is een nieuwkomer en verwacht wordt dat dit product in een korte tijd er veel extra functionaliteiten bij krijgt. Voorbeelden zijn een integratie met de belangrijkste midrange 3D CAD producten zoals Inventor en SolidWorks. De verdere ontwikkelingen van PDMLink staan ook niet stil: Windchill PDMLink 9.1 is de meest recente versie en PTC verwacht Windchill PDMLink versie 10 over niet al te lange tijd in de markt te kunnen zetten. Van deze laatste versie is nu al bekend dat deze zal uitblinken door een sterk verbeterde user interface, waardoor het gebruikersgemak nog verder zal toenemen.

De hands-on workshop bij HEC was een groot succes. Na diverse demonstraties van de mogelijkheden, die Windchill PDMLink en ProductPoint de gebruiker te bieden heeft, werden er concrete vragen van de toehoorders beantwoord. Nieuwe onderwerpen en gebruikersmogelijkheden van beide softwareproducten werden uitvoerig belicht. De opties die deze te bieden hebben voor de gebruikers leidde er toe dat er vervolgafspraken werden gemaakt om de nieuwe producten verder te komen toelichten.

Door de enorme belangstelling voor beide producten heeft HEC besloten om elke twee maanden deze workshop te houden. Op de vooraf gepubliceerde agenda’s op de website van HEC worden de onderwerpen belicht die tijdens de workshops extra aandacht zullen krijgen.

Neem voor meer informatie contact op met Holland Engineering Consultants.
info@hecbv.nl of kijk op www.hecbv.nl


Contact Holland Engineering Consultants

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share