Syntens kiest voor IP-telefonie van Mitel en Tele2-Versatel

Door: Mitel Networks Nl  15-05-2006
Trefwoorden: Internet, Ict, It

Syntens-adviseurs straks in alle veertien kantoren bereikbaar onder één nummer

Nieuwegein, 15 mei 2006 – Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, heeft gekozen voor een IP-telefonieoplossing van Mitel en Tele2-Versatel. System Integrator HPS implementeert de oplossing bij Syntens-kantoren in Nederland. Inmiddels is de uitrol in volle gang. Naar verwachting wordt het project aan het begin van het derde kwartaal van 2006 afgerond.

Voornaamste reden om over te gaan naar een IP-telefonienetwerk was dat Syntens zowel de interne als de externe bereikbaarheid van zijn adviseurs erg belangrijk vindt. Ad Stekelenburg, Hoofd ICT bij Syntens: “Bij Syntens maken we gebruik van flexplekken, maar ondernemers die ons nodig hebben moeten onze mensen altijd goed kunnen bereiken. Door het IP-telefoniesysteem van Mitel in combinatie met het IP- VPN van Tele2-Versatel, maakt het voor de bereikbaarheid van een adviseur niet meer uit op welke lokatie onze mensen zich bevinden. Maar ook kostenreductie en onderscheidend innovatief vermogen, speelden een belangrijke rol in onze keuze voor IP-telefonie. “

Ondernemers kunnen straks één centraal nummer bellen en via centrale telefonistes worden doorverbonden met de adviseur die ze nodig hebben, onafhankelijk van het kantoor waar de Syntens-medewerker werkt. De adviseur is, zodra hij inlogt op het netwerk, altijd onder zijn eigen vaste nummer bereikbaar. Door IP-telefonie is Syntens goed voorbereid op de toekomst. Zo kan ook het CRM-systeem E-synergy, met onder andere beschikbaarheids- en klantinformatie, straks aan het IP-telefoniesysteem gekoppeld worden. Als een ondernemer dan belt, krijgt de Syntens-medewerker in kwestie meteen de relevante klantgegevens in beeld. Zo worden ondernemers nog beter ondersteund.

Ad Stekelenburg, Hoofd ICT bij Syntens: “Een van de belangrijkste redenen voor ons om te kiezen voor IP-telefonie was de flexibiliteit ervan. Onze mensen kunnen zich nu op elke werkplek binnen onze veertien kantoren bevinden, maar zijn met de combinatie Mitel en Tele2-Versatel uitstekend bereikbaar.”

Gijs Borsboom, Country Manager Benelux van Mitel: “Met dit project met onze partners Tele2-Versatel en HPS laten we zien dat we ook een project waarbij de koppeling van meerdere kantoren centraal staat, uitstekend aankunnen. Ook laat de keuze van Syntens zien dat Mitel hard op weg is zijn doel gebruiksvriendelijke applicaties te bieden die het leven van kantoormedewerkers sterk vereenvoudigt te bereiken.”

Bram Smits, Manager Corporate Services van Tele2-Versatel: “De toegevoegde waarde van Tele2-Versatel in dit project met Mitel is dat wij in de eerste plaats kiezen voor functionaliteit in plaats van techniek. De kracht van ons bedrijf is het inspelen op de wensen van de klant. Samen met Mitel hebben wij gezorgd voor een IP-telefonieoplossing voor veertien kantoren die aansluit op de behoefte van innovatieplatform Syntens.”

Trefwoorden: Ict, Internet, Ip-telefonie, Ip-telefonienetwerk, It, Telefonie,