ARINSO breidt dienstverlening in HR Outsourcing uit met rekrutering

Door: Northgatearinso  04-04-2006
Trefwoorden: Hrm, Recruitment

ARINSO neemt Lansdowne over, een Britse leverancier van rekruteringsdiensten

Brussel, London, 3 april, 2006 - ARINSO International (Euronext Brussels: ARIN), marktleider op het gebied van HR Technologie, Consulting & Outsourcing Services, neemt Lansdowne over, een Britse dienstverlener van volumerekrutering en aanverwante technologieën. De overname van Lansdowne betekent voor ARINSO een waardevolle uitbreiding van haar aanbod van HR Outsourcing (HRO) en versterkt haar positie in de markt van het uitbesteden van rekrutering ('outsourced recruitment').

Lansdowne is opgericht in 1990 en biedt innoverende oplossingen en diensten op het vlak van rekrutering, tot en met het volledige uitbesteden van het rekruteringsproces (Recruitment Process Outsourcing, of RPO) en technologie voor call centers. Lansdowne telt heel wat gerenommeerde Britse bedrijven onder haar klanten. In 2005 bedroeg de omzet van Lansdowne meer dan 7 miljoen euro.

Lansdowne telt ruim 100 medewerkers en levert een uitgebreid aanbod aan rekruteringsdiensten aan onder andere Norwich Union en Lloyds TSB. Tot het aanbod van rekruteringsdiensten van Lansdowne behoren onder andere het ontwerpen van het rekruteringsplannen en websites, het plannen en uitvoeren van advertentiecampagnes, het beantwoorden, beoordelen, screenen en interviewen van kandidaten, Electronic Candidate Management Systems (ECMS) en het ontwerpen van unieke, op maat gemaakte rekruteringsoplossingen.

Rudy Vandenberghe, Executive Director Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa bij ARINSO International zegt: "Traditioneel levert ARINSO oplossingen voor het uitbesteden van HR-taken zoals loonberekening en HR-administratie. De overname van Lansdowne helpt ons om ons dienstenaanbod te verbreden naar andere domeinen van HR Business Process Outsourcing (HR BPO), via organische groei, strategische overnames en partnerships. Deze overname getuigt van ons streven om de allerbeste dienstverlening te bieden in elk facet van Human Resources."

Keith Thomas, Managing Director van Lansdowne zegt, "Ik ben opgetogen om twee specialisten op het vlak van HR dienstverlening te zien samengaan. Onze beide bedrijven passen bij elkaar, zowel op vlak van cultuur als op vlak van HR-dienstverlening. De komst van ARINSO betekent groei voor onze markt en zal interessante carrièremogelijkheden bieden aan onze werknemers. Onze klanten zijn alvast erg tevreden met deze overeenkomst, waardoor we hen een bredere dienstverlening kunnen bieden."

Graham Young, Managing Director van ARINSO UK Ltd voegt nog toe "Lansdowne heeft een stevige klantenbasis in het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 70% van haar klanten werkt het bedrijf al langer dan 5 jaar samen. De overname van Lansdowne zal ARINSO UK toelaten om haar positie als leidende HR-dienstverlener verder te versterken. In de toekomst zullen we rekruteringsdiensten ook in andere landen kunnen aanbieden. Op die manier onderstrepen we nogmaals de strategie van ARINSO om onze klanten HR-diensten van wereldklasse aan te bieden."

Trefwoorden: Hrm, Recruitment

Contact Northgatearinso

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share