60% ontevreden over ontwikkelaanbod!

60% ontevreden over ontwikkelaanbod! van Reynaarde Talentontwikkeling

Door: Reynaarde Talentontwikkeling  20-04-2007

P&O’ers en managers die hun werknemers willen boeien en binden, doen er goed aan om meer te investeren in opleidingen en trainingen. Uit recent onderzoek van Vitae blijkt dat meer dan de helft van de werknemers aangeeft op het werk onvoldoende ontwikkelmogelijkheden te krijgen.

De ontevredenheid over het aanbod van opleidingen speelt volgens het onderzoek zowel in het midden- en kleinbedrijf als in bedrijven met meer dan 250 werknemers. Voor beide groepen ligt het percentage ontevreden medewerkers op ongeveer 60 procent.
Er valt wel duidelijk onderscheid te maken als het gaat om salaris. Van de werknemers met een brutosalaris boven de 40.000 euro geeft driekwart aan voldoende opleidingskansen te krijgen. Bij een salaris net boven modaal ligt dit percentage op iets minder dan 60 procent. De helft van de werknemers die minder dan 20.000 euro bruto verdient, vindt echter dat ze nauwelijks mogelijkheden hebben voor het volgen van opleidingen en cursussen.

De motivatie om zichzelf te ontwikkelen blijkt volgens Vitae uit het feit dat bijna alle ondervraagde werknemers weten waar hun ontwikkelpunten liggen. Daarnaast zien zeven van de tien werknemers hun werk vooral als leerproces. De zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling blijkt zelfs de voornaamste reden om van baan te veranderen.

Marco de Vos, Reynaarde Personeelsdiensten


Contact Reynaarde Talentontwikkeling

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share