E-hrm creëert ruimte voor adviserende functie

E-hrm creëert ruimte voor adviserende functie van Reynaarde Talentontwikkeling

Door: Reynaarde Talentontwikkeling  19-02-2007

Eindelijk. Nu de markt weer aantrekt, hebben bedrijven ruimte om te investeren in e-hrm. Human Resource managers oriënteren zich op manieren om de administratie uit te besteden en zo tijd te besparen. En ook het functioneren en ontwikkelen van medewerkers kan gedeeltelijk elektronisch worden gevolgd.

Was vorig jaar al merkbaar dat na een paar jaar van stilstand de e-hrm markt weer voorzichtig aan het aantrekken was, dit jaar is e-hrm definitief ‘hot’. De trend is dat alles ‘webbased’ en dus via internet moet. Handig, overal toegankelijk en zonder al te veel technische poespas. De markt trekt aan, waardoor er weer ruimte is om te investeren in efficiënter werken. Het -verder- automatiseren van P&O mag daarom dit jaar rekenen op alle aandacht.

Uit onderzoek (2005) door Nijmegen School of Management blijkt dat 38 procent van de P&O’ers verwacht dat hun eigen beroepsgroep de slag naar verzakelijking (via e-hrm en ssc’s, red.) kan maken. Zodat P&O aan de steeds hogere administratieve lastendruk kan voldoen en tegelijkertijd die ‘business partner’ kan zijn waar het management zo’n behoefte aan heeft. Die 38 procent is meer dan het lijkt, gezien de enorme uitdagingen die er liggen. Hierin schuilt ook een echte kans voor P&O. Naar verwachting zullen P&O-afdelingen een meer adviserende functie krijgen vanwege een toename van het gebruik van e-hrm.

Bauke Zwaan, Lucas Talentmonitor


Contact Reynaarde Talentontwikkeling

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share