Flexwerkers maken te veel uren!

Door: Reynaarde Talentontwikkeling  29-05-2007

Nieuwegein - Dat de negen-tot-vijfbaan langzaam aan het uitsterven is, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. Zeker onder de “kenniswerkers” is het vaak gebruikelijk dat ze zelf hun tijd kunnen indelen en thuis kunnen werken. Daarnaast is de grote groei van freelancers en zzp’ers een teken aan de wand. Het gaat er tenslotte om wat je presteert en niet hoe je dat hebt gedaan, lijkt hierbij de algemene mores. Goed voor de arbeidstevredenheid van de medewerker denken we allemaal.

Het lijkt ook erg aantrekkelijk; je eigen tijd kunnen invullen en op woensdagmiddag de kinderen uit school halen, of als het mooi weer is doordeweeks even naar het strand en de "verloren tijd" s’avonds weer even bijspijkeren. Maar het heeft ook nadelen, ontdekte sociologe Patricia van Echteld in haar promotieonderzoek. Tegenover die autonomie staat ook een grote verantwoordelijkheid. Als resultaten meer gaan tellen dan aanwezigheid, ga je door tot het af is. Want de meeste flexwerkers willen hun werk toch graag goed doen. Daardoor gaan veel mensen meer werken dan ze eigenlijk willen.

Als je je werk goed wil doen heb je er automatisch ook plezier in, word al snel aangenomen. Maar wie helemaal opgaat in zijn werk, verliest uit het oog wat het beste voor hem is. Nu blijkt uit het onderzoek dat dit “plezier” in het werk dezelfde hoeveelheid klachten veroorzaakt als bij mensen die minder dol zijn op hun werk: slaaptekort, het gevoel mentaal uitgeput te zijn. Verondersteld word dat we dagelijks kleine beslissingen nemen om “nog even door te gaan” of “om het nog even af willen maken”. Maar als je iedere dag zo’n kleine beslissing neemt ervaren deze werknemers uiteindelijk een werkdruk waarvoor ze niet gekozen hebben.

Marco de Vos, Reynaarde Personeelsdiensten


E-mail: [email protected]


Contact Reynaarde Talentontwikkeling

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share