Amsterdamse ondernemers presteren onder druk

Door: Syntens Hoofdkantoor  29-08-2006
Trefwoorden: Design

Succesvolle producten in project Design Pressure Cooker Amsterdam

Amsterdamse ondernemers presteren onder druk

Syntens nodigt Amsterdamse ondernemers uit om in korte tijd productconcepten te ontwikkelen die uitstijgen boven de massa. Binnen het project ‘Design Pressure Cooker Amsterdam’ krijgen tien ondernemers ondersteuning en 4000 euro voor de inschakeling van een multidisciplinair team van experts. De bijeenkomst op 19 oktober vormt het hoogtepunt van dit project.

Het ontwikkelen van succesvolle productconcepten wordt steeds ingewikkelder. Een nieuw ontwerp dient de concurrentie, globalisering en transparantie van de markt immers het hoofd te bieden. De Design Pressure Cooker Amsterdam ondersteunt mkb’ers hierbij en helpt hen hun marktkansen verbeteren.

Syntens selecteert uit alle aanmeldingen tien ondernemers met een productiebedrijf en minimaal vijf medewerkers. Na het intakegesprek koppelt Syntens de deelnemers aan het meest geschikte ontwerpbureau. Bovendien worden ook experts op het vlak van design, marketing en technologie ingeschakeld. Met druk op de ketel gaan de teams brainstormen over ontwerpconcepten, maken ze een keuze voor het meest haalbare concept en werken ze deze verder uit.

Op 19 oktober 2006 verzamelen de teams zich tijdens de Design Pressure Cooker bijeenkomst in Amsterdam. Gedurende deze intensieve dag krijgt de ontwikkeling van het ontwerpconcept een flinke push. Aan het einde van de bijeenkomst, vanaf 19.30 uur, presenteren de teams hun concepten en tot dan behaalde resultaten.

In de periode na de bijeenkomst ontwikkelen de teams het productconcept verder uit tot het definitieve product. Aan het eind van het traject heeft elke deelnemer een concreet, visueel gepresenteerd productvoorstel en een concept plan voor marketing en technologie.

Design Pressure Cooker Amsterdam is mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam in het kader van het programma Hermez en door het Ministerie van Economische Zaken. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden bij Syntens, Martinel de Lange, tel. 020 6231000 of via email mmo@syntens.nl

Trefwoorden: Design