Syntens zet innovatieve MKB-ers op landkaart van Google Earth

Syntens zet innovatieve MKB-ers op landkaart van Google Earth van Syntens Hoofdkantoor

Door: Syntens Hoofdkantoor  31-01-2007
Trefwoorden: Mkb, Syntens

Syntens zet innovatieve MKB-ers op Google Earth

Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, introduceert in samenwerking met Google Earth de landkaart met de meest innovatieve MKB-ers van ons land. De bedrijven die ‘letterlijk de op de kaart’ worden gezet, behoorden in 2006 tot de MKB innovatie top 100. Deze verkiezing is een gezamenlijke initiatief van Syntens en bizz, het vakblad voor ondernemers.

Syntens maakt voor deze multimediale toepassing gebruik van Google Maps. Alle ondernemingen zijn simpel op te sporen via www.globeassistant.com/syntens.
Een driedimensionale versie is ook beschikbaar. In dat geval moet eerst gratis software voor Google Earth zijn geïnstalleerd. Daarna kan virtueel worden gevlogen naar Nederland en alle innovatieve MKB-ers.

Op dinsdag 17 april wordt de MKB innovatie top 100 van 2007 bekend gemaakt in de Koperen Hoogte in Zwolle. Ook deze ondernemingen krijgen daarna een plek op de nationale innovatielandkaart van Google Earth.

De MKB innovatie top 100 komt tot stand na een voorselectie door Syntens, dat op jaarbasis 20.000 adviezen verstrekt aan het MKB over innovatie. Een deskundige jury stelt daarna de eindrangschikking vast. De jury bestaat uit kamerlid Charlie Aptroot (VVD), Bart Stomphorst (CEO Sandd, het op een na grootste postbedrijf), Joris Craandijk (bedenker van de beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur bizz). De jury kijkt daarbij naar originaliteit, impact en de omzetpotentie.

Voor meer informatie: Herman Poos. T: 088 4440458; e: hpo@syntens.nl
--------------------------------------------------------------------------------------
Syntens zet ondernemers aan tot succesvol innoveren, waarbij het gaat om vernieuwing van product,
dienst, proces of organisatie. Dat gebeurt op basis van adviezen, voorlichtingsbijeenkomsten en doorverwijzing naar een netwerk van experts en kennisinstellingen.
De -veelal kosteloze- activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Trefwoorden: Mkb, Syntens