Syntens zet innovatieve ondernemers aan tot digitaal ondernemen

Door: Syntens Hoofdkantoor  09-05-2006
Trefwoorden: Internet, Mkb, Ict

Werkboek 'Klaar voor digitaal ondernemen?' nu ook online

NIEUWEGEIN, 20060509 -Vanaf nu kunnen ondernemers online meten via www.klaarvoordigitaalondernemen.nl hoe ze er voor staan als het gaat om bijvoorbeeld mobiel zakendoen, digitaal personeelsbeleid, factureren en e-marketing.

Het succesvolle werkboek "Klaar voor digitaal ondernemen? - 20 manieren om uw concurrentiekracht te versterken" is sinds kort online. www.klaarvoordigitaalondernemen.nl is de digitale tegenhanger van het papieren werkboek. Nieuw is het feit dat ondernemers aan de hand van een test direct uitslag krijgen op welke gebieden zij ICT kunnen inzetten om efficiënter en succesvoller te werken en om voordeel te behalen. Daarnaast biedt Syntens via de website praktische informatie waarmee ondernemers direct aan de slag kunnen om met behulp van ICT hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

De website http://www.klaarvoordigitaalondernemen.nl is bedoeld voor ondernemers die al enige ervaring hebben met internet en op zoek zijn naar mogelijkheden om hun concurrentiekracht te versterken. De twintig thema's van de online versie van het werkboek 'Klaar voor digitaal ondernemen?' hebben onder meer betrekking op inkoop, verkoop, logistiek, administratie en personeel & organisatie en worden praktisch belicht. Ieder thema wordt toegelicht aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Hierin laat een ondernemer zien welke voordelen met de innovatieve inzet van ICT zijn te behalen. Maar ook hoe de toepassing van ICT hun bedrijfsvoering heeft veranderd en welke resultaten ze hiermee hebben behaald. Daarnaast komen knelpunten bij de invoering van ICT-oplossingen aan bod. De ondernemer kan www.klaarvoordigitaalondernemen.nl gebruiken als basis voor het opstellen van actieplannen.

Algemeen directeur Herman Hovestad over het nut van de nieuwe site: "Veel innovatieve ondernemers beseffen inmiddels dat toepassing van ICT hen voordeel kan bieden. Met deze website kunnen ze direct zien op welke terreinen dit voor hun organisatie geldt. Zo kunnen zij bijvoorbeeld per thema online een test invullen en krijgen zij direct een terugkoppeling. Weet de ondernemer nog niet welke ICT-thema's op zijn bedrijf van toepassing zijn, dan kan hij of zij eerst de algemene test invullen. Hieruit rollen dan enkele thema's waarmee de ondernemer verder aan de slag kan."

Syntens heeft deze website opgezet in het kader van Nederland gaat digitaal, het stimuleringsprogramma van het ministerie van Economische Zaken dat in het jaar 2000 van start is gegaan. Dit project heeft tot doel het Nederlandse MKB vertrouwd te maken met het gebruik van internet en elektronisch zakendoen. Nu het gebruik van internet in het MKB gewoongoed is geworden, wordt het tijd voor de volgende stap.

Werkboek
De website www.klaarvoordigitaalondernemen.nl is de digitale tegenhanger van het werkboek 'Klaar voor digitaal ondernemen?'. Inmiddels zijn er al zo'n 6.000 exemplaren uitgegeven. Het werkboek is nog steeds kosteloos aan te vragen bij Syntens via http://www.syntens.nl/werkboeken of telefonisch via 088 - 444 0350.

Trefwoorden: Digitaal Ondernemen, Ict, Internet, Mkb,